kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli'den e-muhtıra eleştirisi: AKP'ye yaradı

Uğur BECERİKLİ ANKARA
Meclis'e 71 milletvekiliyle geri dönen MHP'de, Genel Başkan Bahçeli "Meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamalar iktidar partisine hak etmediği bir destek sağlamıştır" açıklaması yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bahçeli'den e-muhtıra eleştirisi: AKP'ye yaradı
Seçim sonuçlarını değerlendiren MHP kendi oylarından daha çok AKP'nin aldığı oy oranı üzerinde duruyor. Karadeniz bölgesinde özellikle fındık üreticilerinden AKP'ye dönük tepki bekleyen MHP, bölgede büyük şaşkınlık yaşadı. MHP'liler "Demek ki kimsenin fındık fiyatından bir şikâyeti yokmuş" yorumu yapıyor. Sabah saatlerinde partiye gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli ise, MHP personeline seçimdeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yazılı bir açıklama da yapan Bahçeli, üzeri örtülü olarak 'e-muhtırayı' eleştirdi, ve şunları söyledi: "İktidar partisinin kamuoyunda itibar kaybettiği son aylar içinde, Meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamaların toplumda kabul görmediği ve iktidar partisine hak etmediği bir desteği sağladığı anlaşılmaktadır. Milletimiz partimize muhalefet görevi vermiştir. Layıkıyla yerine getireceğiz. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

10 PROFESÖR GİRDİ
MHP, 4 yıl 8 ay aradan sonra Meclis'e 71 milletvekiliyle döndü. MHP'nin 71 milletvekili içinde 10 profesör var. Toplam akademisyen sayısı 15. 45 milletvekili üniversite mezunu. Yalnızca bir ortaokul, 2 lise mezunu var. Gündüz Aktan ve Deniz Bölükbaşı emekli büyükelçiler olarak Meclis'e girerken, Şenol Bal ve Meral Akşener ise kadın milletvekili olarak MHP grubunda yerlerini aldılar.

10 BAKAN VAR
MHP kadroları içinde 10 tane eski bakan var. Tunca Toskay, Abdülkadir Akcan, Meral Akşener, Oktay Vural, Kenan Tanrıkulu, Gürcan Dağdaş, Sebahattin Çakmakoğlu, Faruk Bal, Reşat Doğru ve Osman Durmuş daha önce bakanlık yapan isimler.