kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP Genel Merkezi'nde gözyaşı ile öfke vardı

Şenol ATEŞ/ANKARA
Seçim sonuçları parti içinde tartışmaları da beraberinde getirdi. Hüzünlü başlayan seçim akşamı, sonuçlar ortaya çıkınca "Baykal istifa" sloganlarıyla kavgaya dönüştü..
CHP'NİN büyük umutlarla girdiği seçimde ortaya çıkan tablo, parti içinde bir süredir askıya alınan tartışmaları da beraberinde getirdi. İlk gelen sonuçlarla hüzünlü başlayan seçim akşamı, sonuçlar ortaya çıkınca "Baykal istifa" sloganları üzerine yumruklaşmaya kadar varan kavgaya dönüştü. Seçimlerde oyunu ciddi şekilde arttıracağı umuduyla Genel Merkez'in bahçesinde dev bir ekran ve partililer için sandalyeler konulmuştu. Ancak, gelen ilk sonuçlar moralleri bozmaya yetti. "Taşradan gelen oylarla sonuçlar her an değişebilir" umudu da saatler geçtikçe sona erdi. Erken saatlerde Genel Merkez önüne gelen partililer, sonuçları gördükçe adeta yıkıldı. Bir grup ağlamak şekilde tırnaklarını yiyerek gözyaşlarına hakim olamazken bazıları kızgınlıkla "Artık Baykal bırakıp gitsin" deyince ortam gerildi. Tartışma fazla büyümeden araya girenler tarafından yatıştırıldı. Bu durum, Genel Sekreter Önder Sav'ın açıklama yapmak üzere bina önüne çıkmasına kadar sürdü. Sav, seçim sonuçlarını için "Seçmen bize yine ana muhalefet görevi biçti" deyince bir grup partili "Aferin, devam edin", "Baykal istifa, hepiniz istifa edin", "Artık gençlere bırakın" diye laf attı. Sav'ın uyarısına rağmen protestoların sürünce, partili gençler müdahale etti, yumruklaşmaya varan kavga oldu. Daha sonra genel merkeze Çevik Kuvvet polisleri ile sivil polisler gelerek olaya müdahale etti.

BAYKAL SESSİZ
Genel Merkez'de bu olaylar yaşanırken Baykal, sonuçları evinde eşi Olcay Hanım, kızı Aslı, Oğlu Ataç ve gelini ile torunları Mehmet, Deniz ve Alican ile birlikte izledi. Zaman zaman genel merkezde bulunan kurmaylarından aldığı bilgilerle canı sıkıldı.
Haberin fotoğrafları