kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'deki AKP vekillerinin sayısı arttı

İLİŞKİLİ HABERLER
İzmir'deki AKP vekillerinin sayısı arttı
AK Parti, yüzde 46'lık oya rağmen 2002 seçimlerinden daha az milletvekili sayısına ulaştı. Bu sonuçta MHP ve bağımsızlar faktörü etken olurken, AK Parti İzmir ve Edirne başta olmak üzere 6 ilde milletvekili sayısını arttırdı. nAKP, 2002 seçimlerinde olduğu gibi, Ağrı, Bayburt, Bingöl, Bolu, Düzce, Karabük Kilis ve Nevşehir'den tulum çıkardı. Geçen seçimde tüm milletvekillerini kazandığı Erzurum, Bartın, Batman, Çankırı, Kayseri, Kütahya, Rize, Siirt'ten aynı sonucu alamadı.

* "Gavur İzmir" tartışmaları ve özellikle de Cumhuriyet mitinginde topladığı kalabalıkla kamuoyunun dikkatini çeken İzmir'de AKP'nin milletvekili sayısını arttırması, seçim sürprizleri arasında yer aldı. 2002'de 7 Milletvekilliği elde ettiği İzmir'den bu kez 9 vekili Meclis'e taşıdı.

* AK Parti'nin oylarını arttırdığı bir başka bölge de Trakya oldu. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde oylarını arttıran AKP bu illerden sadece Edirne'de milletvekilini ikiye çıkardı.

* Gaziantep'teki vekil sayısını 6'dan 7'ye, Malatya'da 5'ten 6'ya, Şanlıurfa'da ise 8'den 10'a yükseltti. Hiç vekili olmayan Iğdır'da bu kez bir sandalye kazandı.