kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ünlü oyuncular ve yapımcı Birol Güven, Bayrampaşa Cezaevi'nin avlusunda 'adetyerini bulsun' diye, tutuklularla birlikte volta turuna çıkmayı ihmal etmedi.

Mahkumların filminde ünlüler figüranlık yaptı

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Bayrampaşa Cezaevi'ndeki tutukluların başrol oynadığı 'Bayrampaşa/ Ben Fazla Kalmayacağım' adlı sinema filmi; usta oyuncuların akınına uğradı. Aralarında Tamer Karadağlı ile Doğa Rutkay'ın da bulunduğu ünlüler, bu film için saniyelik rollerde oynadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mahkumların filminde ünlüler figüranlık yaptı
Usta komedyen Hamdi Alkan'ın yönettiği ve senaryosunu Bayrampaşa Cezaevi'ndeki mahkumların yazdığı 'Bayrampaşa/ Ben Fazla Kalmayacağım' filminin çekimleri tamamlandı.

KADRO KALABALIK
Tutukluların başrol oynadığı projede; Halil Ergün, Tamer Karadağlı, Emre Kınay, Doğa Rutkay, Ferhat Göçer, Metin Şentürk, Işın Karaca, Pelin Batu ve Seray Sever figüran olarak yer aldı. Hamdi Alkan'ın ilk yönetmenlik çalışması olan film; geçtiğimiz yıl Türkiye adına 'Oscar Aday Adayı' olan 'Dondurmam Gaymak'ın gişe başarısından esinlenilerek çekildi. Yüksel Aksu'nun yönettiği 'Dondurmam Gaymak', 'iş yapmaz' yorumlarına karşın, 650 bin kişi tarafından izlenmişti. 'Dondurmam Gaymak', sade vatandaşların oyunculuk yaptığı film olarak sinema tarihimizde yerini alırken, 'Bayrampaşa/Ben Fazla Kalmayacağım' için de model oluşturdu. Ancak bu kez hikaye bir kasaba yerine hapishanede geçti.

SENARYO DERSİ ALDILAR
'Bayrampaşa/Ben Fazla Kalmayacağım'ın 'Dondurmam Gaymak'dan diğer farkı da senaryosunun tutuklular tarafından yazılmış olması. Filmin yapımcısı Birol Güven'in senaryo atölyesinde 8 ay boyunca senaryo yazma teknikleri üzerine kurs gören mahkumlar, hapishaneye düşme öykülerini kaleme aldı. Daha sonra bütün öyküler Birol Güven tarafından birleştirilerek, çekime hazırlandı.

MÜZİKLER DE ONLARA AİT
Her karesinde mahkumların emeği olan 'Bayrampaşa/ Ben Fazla Kalmayacağım' adlı filmin, müzikleri de tutuklular tarafından bestelendi. Bu besteler, film gösterime girdikten sonra, Borusan Flarmoni Orkestrası ve Tekfen Flarmoni Orkestrası'nın konserlerinde çalınacak.
Haberin fotoğrafları