kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Meral Işık

Telesiyej'deki arıza genç kızın ölümüne yol açtı

İsmet ACAR - Ercan YILDIZ
Gezi için kampa giden öğrencilerin bindikleri telesiyej kabini arızalanıp öndekine çarptı. 25 metreden düşen öğrenci öldü..
Türkiye'nin çeşitli illerinden başarılı 174 öğrenci, Kızılay tarafından tatil için Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Altıntaş köyündeki Kızılay Kampı'na getirildi. Günlük gezi için dün Uludağ'a götürülen öğrencilerden bir bölümü telesiyejle gezinti yapmak istedi. Gizem Taylan (16) ve Aslıhan Keser (17) öndeki kapalı kabine, Meral Işık (14) ve Sümeyye Kısakol (16) da arkadaki açık koltuklara bindi. Ancak 17. direğe gelindiğinde aniden arkadaki açık kabin, ilk belirlemelere göre makarasında meydana gelen arıza nedeniyle hızlanarak öndeki kapalı kabine çarptı. Çarpmayla iki genç kız, açık olan kabinden yaklaşık 25 metre yükseklikten yere düştü.

KAZA FARKEDİLMEDİ
Ancak kabinler ilerlemeye devam etti. Telesiyej Sarıalan'a geldiğinde kapalı kabinde bulunan Gizem Taylan ve Aslıhan Keser, görevliler tarafından indirildi. Hafif yaralanan kız öğrenciler, arkadaşlarının yere düştüğünü söyledi. Olay yerine gönderilen jandarma, Düzce Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Meral Işık'ın hayatını kaybettiğini fark etti. Sümeyye Kısakol'un ise ağır yaralandığı belirlendi. Kısakol, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif yaralanan Gizem Taylan ve Aslıhan Keser'in ise ayakta tedavi edildiği bildirildi. Ölüm haberi Meral Işık'ın ailesine verilemedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Koçak, olayın kendileri tarafından da araştırılacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları