kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
110 bin Riyal'lik dekontlar dosyaya girdi.

THY'de davalık olan komisyonun belgesi çıktı

Gökay USANMAZ / MERKEZ
THY'nin eski Başkan Yardımcısı Kahveci'nin Cidde'deki bir otelden aldığı 38 bin YTL'lik 'komisyon'un belgesi de dava dosyasına girdi..
THY eski Yer İşletme Başkan Yardımcısı Hamit Kahveci'nin Hac sezonunda görev yapacak hostes ve pilotların kaldığı Cidde'deki bir otelden kişi başına aldığı 'komisyon'un belgesi ortaya çıktı. Komisyonun alındığına ilişkin sözleşmede Kahveci'ye "2004 ve 2005 yılları arasında yaptığı hizmet karşılığında 2 parti olarak yönetim ücreti ödeneceği" ifadesi yer alıyor. Kahveci'nin 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemeye otel yönetimi tarafından gönderilen Arapça yazılı olan belge, noter tarafından Türkçe'ye çevrildikten sonra dava dosyasına konuldu. Ayrıca dosyaya Kahveci'nin 110 bin Riyal'in (yaklaşık 38 bin YTL) hesabına yatırıldığını gösteren banka dekontları da girdi.

PARTİ PARTİ ÖDEME
Otel Müdürü Sadıq İqbal ve Kahveci arasında sözleşme adı altında düzenlenen belgede şu ifadelere yer alıyor: "Bu sözleşme THY Yer İşletme Başkanvekili ile Cidde Marriott Otel arasında imzalanmıştır. Hamit Kahveci'ye 15 Aralık 2004 tarihinden 25 Şubat 2005 tarihine kadar otelimize vereceği hizmet karşılığında yönetim ücreti ödeneceği beyan edilir. Söz konusu miktar 2 parti halinde ödenecek. İlk parti 13 Aralık 2004'ten 15 Ocak 2005'e kadar, ikinci parti ise 22 Ocak 2005'ten 25 Şubat 2005'e kadar ödenilecek. Hamit Kahveci, ikinci ödemeyi sözleşmenin sona erdiği gün alacak ve sözleşmeye uygun olarak devam eden bütün işlerini bitirecektir." Belgede, THY eski Yer İşletme Başkan Yardımcısı Kahveci'nin parti olarak nitelendirilen 'komisyon'un ilk taksidi olan 53 bin 437 Riyal'i aldığına dair imzası da bulunuyor. Otel Müdürü Sadıq İqbal tarafından davanın görüldüğü mahkemeye gönderilen Arapça belgeler, Bakırköy 3'üncü Noterliği tarafından Türkçe'ye çevrildi.