kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

FT: 1 YTL'lik mazot en sorumsuz seçim vaadi

Financial Times, seçimlerin bazı riskleri beraberinde getirdiğini ancak yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin azalmadığını ileri sürdü..
Ekonomi dünyasının saygın gazetelerinden Financial Times, (FT) yatırımcılara yönelik olarak, "Türkiye'de Yatırım Yapmak" adı altında özel bir ek yayımladı. Yaklaşan seçimlerden, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde özellikle ekonomik alanda kaydettiği gelişmelere kadar çok sayıda konunun mercek altına yatırıldığı incelemede,

SEÇİM ETKİLEMEZ
Türkiye'de yönelmeyi düşünen yatırımcılara ışık tutulmaya çalışıldı. Gazete seçimlerle ilgili yaptığı yorumda konunun kısa vadeli riskleri beraberinde getirdiğine işaret etmesine karşın bu risklerin yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaktan alıkoymayacağının altını çizdi. FT'nin incelemesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) özelleştirme konularına çok önem verdiğine de değinilerek özelleştirmelerin AKP açısından adeta bir tutku haline geldiği vurgulandı. Financial Times seçim nedeniyle liderlerin seçmenlere yönelik dile getirilen vaatleri de masaya yatırdı. Buna göre gazete "1 YTL'lik mazot" tartışmasını Türkiye'deki seçim kampanyasının "en göze batan, müsrif ve sorumsuz" vaadi olarak ilan etti. AKP'nin Türkiye'nin açık bir biçimde yabancı sermayeden yana tek parti olduğunu belirten gazete, gelecek hükümet döneminde yabancı sermaye iklimini de etkileyecek iki faktör olarak da Türkiye'nin IMF ile ilişkisinin geleceğini ve yeni hükümetin AB konusunda daha az hevesli olması olasılığını gösterdi. Son yıllarda Türkiye'de yürütülen özelleştirme çabalarına da dikkat çekildiği incelemede, "Kamuoyunda zaman zaman karşı tepki oluşsa da devlet varlıklarını satmak iktidardaki merkez sağ AKP için adeta bir tutku oldu" görüşünü dile getirdi.