kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New York'taki patlama 11 korkusu yaşattı VİDEO

Yeni Haber
ABD'nin New York kentinde, yeraltı buhar borusunun iş çıkışı saatinde patlaması New Yorklulara 11 Eylül saldırılarını hatırlattı ve büyük paniğe yol açtı.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA MANHATTAN'DAKİ PATLAMA...


*PATLAMA ANININ VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Yetkililer 1 kişinin kalp yetmezliğinden ölmesine, 26 kişinin yaralanıp hastaneye kaldırılmasına yol açan olayın Manhattan'da Grand Central trenistasyonu yakınındaki eski bir buhar borusunun yerel saatle 18.00 sıralarında şiddetle patlamasından kaynaklandığı belirttiler.

Şiddetli patlama yolda büyük bir çukur açarken, bölgede deprem etkisi yarattı; yakındaki bazı binalar sallandı, bölgeye yoğun duman, su, kül ve enkaz kalıntıları yayıldı.

İtfaiye erleri olaya hızlı bir şekilde müdahale ettiler ve patlamanın olduğu Lexington caddesi ile 41. sokağın kesiştiği bölge ve çevresini hemen kordon altına aldılar.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, patlamadan 2,5 saat sonra yaptığı basın toplantısında, patlamanın 1924 yılında yeraltına döşenen borunun şiddetli bir şekilde patlamasından kaynaklandığını, olayın terör saldırısı olmadığını vurguladı. Patlamada 1 kişinin öldüğünü teyit eden Bloomberg, 20'den fazla yaralının olduğunu söyledi.

Bloomberg, en büyük korkularının havaya asbest yayılması olduğunu belirterek ''Eğer patlamayla birlikte havaya asbest çıktıysa bile iyi haber, buhardaki suyun bastırarak havaya çıkan asbestin azalmasına neden olması'' dedi.

Bloomberg, bölgeye kimsenin giriş çıkışına izin vermediklerini, ve yetkililerin ''havada asbest bulunup bulunmadığını test yaparakanlayacaklarını'' söyledi. Belediye Başkanı Bloomberg, bölgede yaşayan insanlardan önlem olarak evlerinde pencerelerini kapalı tutmalarını istedi.
New Yorklular, yaşadıkları panikten sonra patlamanın terör saldırısı olmadığının açıklanmasının ardından rahat bir nefes aldılar. Bölgede telefon hatlarında, metro ve otobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken,bölgede elektrik, su ve gaz kesintileri olmadı.