kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askeri ilk kez Taliban'ın hedefi oldu. Çapraz ateşe maruz kalan konvoyda araç, delik deşik oldu. Saldırı sonrasında Türk askerleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Türk konvoyuna saldırı

Evren MESCİ ANKARA
Afganistan'da Türk diplomat ve özel harekâtçıları taşıyan konvoya dün intihar saldırısı düzenlendi. Taliban'ın ilk kez doğrudan Türk yetkilileri hedef aldığı saldırıda çapraz ateş de açılan konvoydaki özel harekâtçı bir polis yaralandı..
Taliban rejiminin yıkılmasından sonra Afganistan'a yardım elini uzatan ilk ülkelerden Türkiye, başkent Kabil'de ilk kez hedef oldu. Türk diplomat ve özel harekatçıların bulunduğu 3 araçlık konvoya dün sabah saatlerinde Kabil-Vardak yolu üzerinde intihar saldırısı düzenlendi. Konvoy bir yandan da çapraz ateşe alındı.

TÜRK BAYRAĞI VARDI
Konvoyda Türk bayrağı olmasına rağmen saldırının gerçekleştiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Bölgedeki diğer NATO güçleri güvenlik için araçlarına Türk bayrağı takıyorlardı. Ancak artık Türkiye de Taliban'ın hedefi" dedi.

ARAÇ DELİK DEŞİK OLDU
SABAH'ın edindiği bilgilere göre Taliban'ın üstlendiği saldırı Vardak il imar timi direktörü Hakan Abacı'nın konvoyu hedef alındı. İntihar bombacısı, konvoyun bir ara yavaşlaması üzerine koşarak ortadaki aracın kapılarını açmaya çalıştı. Bunu başaramayan saldırgan kendini havaya uçurdu. Çapraz ateşe de maruz kalan konvoyun önünde ve arkasındaki zırhlı araçlarda bulunan özel harekat timleri saldırıya karşılık verince teröristler olay yerinden kaçtı. Çatışma devam ederken delik deşik olan araçtan Abacı'yı alarak diğer araca bindiren özel harekat timi mensubu polis memuru Erol Sarıca ayağından yaralandı. Helikopterle Türk askerlerinin ana karargahı Kamp Doğan'daki hastaneye götürülen Saracı, daha sonra Kabil Merkez Bölge Komutanlığı'nda kontrol altına alındı.

ANKARA EYLEMİ KINADI
Saldırı Ankara'da kaygı yarattı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dost ve kardeş Afganistan'da güvenlik ve istikrarın sağlanması, ekonomik kalkınma ve yeniden imara yönelik katkılarını sürdüren Türkiye, bu menfur saldırıyı kınamaktadır" denildi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, şubattaki ziyaretinde Kabil sokaklarında çelik yeleksiz dolaşmıştı.
Haberin fotoğrafları