kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harry Potter için düğünlerini yarıda kesecekler

Yeni Haber
Harry Potter kitabını piyasaya sürüldüğü ilk gün elde edebilmek için yaşanan çılgınlıklara bir yenisi de ABD'nin Portland şehrinde eklenecek.

Oregon eyaletinde bir çift, düğün törenlerini erken bitirip Harry Potter serisinin son kitabını satın almak üzere bir kitapevine koşturacak.

Hayatlarının en mutlu gecesi olan düğün gecesinde Harry Potter serisinin son kitabını almak için kitapevinin önünde saatlerini harcayacak olan Courtney Lanahan ve Shawn Gordon bir ilke imza atmış olacak.

Gelinlik ve damatlıkları ile Barnes & Noble isimli kitapevinin önündeki Harry Potter kuyruğuna düğün törenlerini kısa tutarak gidecek olan çift, 21 Temmuz gece yarısı "Harry Potter ve Ölümcül Kutsama" isimli kitabına piyasaya sürüldüğü anda sahip olacaklarını söyledi. Müstakbel Gordon çifti, saat 19.00'da başlayan düğünlerini 23.30'da bitirerek kitapçının önüne gidecekleri yönündeki fikirlerini Barnes & Noble'ye açtıklarını ve söz konusu kitapçısının da kendilerine "düğün hediyesi olarak" kapıdaki sıra başında yer ayarladığını belirtti.

Harry Potter fanatiği ve bir ilkokul öğretmeni olan Lanahan, kendisinin sıra önüne geçmesinin kitapçıda sırada bekleyen diğer ailelerin öfkelenmesine neden olabileceğini; ancak herkese bu kitabın neden kendisi için anlamlı olduğunu anlatmayı planlayarak ortamı yumuşatmayı planladığını kaydetti.

Barnes & Noble ise kitabın çıkmasından önce büyük bir ilanla Gordon çiftinin sıranın başına yerleştirileceğini bildirerek bir karışıklık yaşanmasına izin vermeyeceğini duyurdu.

Lanahan (23) balaylarının bir hafta sonra başlayacağını ifade ederek, kitabı okumak için kendine yetecek kadar zamanı olacağını sözlerine ekledi.

Alaska eyaletinin Fairbanks şehrinde iki kız kardeş, Harry Potter serisinin son romanını ilk alanlar içinde olmak için, satışın yapılacağı kitapevinin kapısına 10 Temmuz'dan itibaren kamp kumuş, yemek ve diğer ihtiyaçlarını yerlerine arkadaşlarını bekletmek sureti ile giderdiklerini açıklamıştı.

(CHA)