kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Boris Berezovski

Ajandan sonra Rus işadamına suikast

Öldürülen ajan Litvinenko'nun yakın dostu Boris Berezovski'ye suikast girişiminin son anda engellendiği ortaya çıktı. Tetikçinin bir Rus olduğu ve bir otelde polis tarafından yakalandığı bildirildi..
İngiltere ve Rusya arasındaki ilişkileri kopma noktasına getiren eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko bağlantılı olayların sonu gelmiyor. İngiliz Times gazetesi Litvinenko'nun yakın dostu Rus işadamı Boris Berezovski'ye bir Rus tarafından geçtiğimiz iki hafta içinde düzenlenecek bir suikastin son dakikada engellendiğini yazdı. İngiliz Polis Teşkilatı'nın (Scotland Yard) kendisini uyarmasının ardından 3 hafta önce İngiltere'yi terk eden Berezovski, geri döner dönmez ayağının tozuyla suikastin ardında Rusya lideri Vladimir Putin'in olduğunu iddia etti.

ÜÇ HAFTA SAKLANDI
Üç hafta boyunca nerede saklandığına dair bir açıklama yapılmayan Berezovski'ye suikast düzenleyecek tetikçinin Londra'daki Hilton Otel'de ele geçirildiği kaydedildi. Sun gazetesi de tetikçinin dikkat çekmemek için yanında bir çocuğu da İngiltere'ye getirmiş olduğunu yazdı. Öte yandan Berezovski, Litvinenko cinayetinin sorumlusu olduğu için İngiltere tarafından iadesi istenen Andrei Lugovoy'un mahkemesinin İngiltere ve Rusya dışında tarafsız üçüncü bir ülkede yapılması önerisinde bulundu.