kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yayladağı'nda 2 ayrı orman yangını

AA
Yeni Haber
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde iki ayrı orman yangını çıktığı bildirildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınları ile Kızılçat mevkisindeki kızılçam ormanlık alanlarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, biri Suriye yetkilileri tarafından gönderilen 2 helikopterin yanı sıra, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis'ten gönderilen takviye ekiplerle müdahale edildiği belirtildi.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, yaptığı açıklamada, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınları ile Kızılçat mevkiindeki kızılçam ormanlık alanlarında çıkan yangınların devam ettiğini söyledi.

Gümrük Kapısı yakınlarında çıkan ve yaklaşık 100 hektar alanda etkili olan yangının Suriye tarafından sirayet ettiğini belirten Kayhan, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan Kızılçat mevkiindeki yangının ise 50 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade etti.

Kayhan, askeri birliklerin yanı sıra çevre il ve ilçeler ile Suriye'den gelen bazı ekiplerin de söndürme çalışmalarına katıldığını belirterek, belediye hoparlöründen halkın söndürme çalışmalarına katılmaları için sürekli anonslar yaptırdıklarını bildirdi.