kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Milas'ta çıkan yangında 140 hektar orman kül oldu. Yangın 4 noktada birden çıktı, sabotaj ihtimali kuvvetli..
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyü ile Milas'ın Meşelik köyü arasında Mandalya Körfezi'ndeki Kuyucak mevkisinde 4 farklı noktada çıkan orman yangınında 140 hektarlık alan küle döndü. Geçtiğimiz hafta 450 hektarlık ormanlık alanın yangında Bodrum'u vuran yangında 79 yaşındaki Nefise Nurten Akoral, evde beslediği hayvanlarını kurtarmak isterken yanarak ağır yaralandı. Akoral'ın, oyuncu Serra Yılmaz'ın annesi olduğu belirtildi.

KONTROL EDİLEMİYOR
Mandalya Körfezi'ndeki Kuyucak Koyu'nda dört ayrı noktada saat 11.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmalarını Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu koordine etti. Ancak ters esen ve sürekli yön değiştiren rüzgâr nedeniyle alevler kontrol altına alınamadı. Rüzgârla sıçrayan bir kıvılcımın tutuşturduğu bir balıkçı teknesi yanarak battı.

6 HELİKOPTER 3 UÇAK
Çalışmalara katılan "Marmaris" adlı yangın söndürme helikopteri de, bambisinin su doluyken kopması sonucu düşme tehlikesi atlattı. Yangınla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, yangının 4 ayrı noktada aynı anda başlamasının sabotaj ihtimalini kuvvetlendirdiğini açıkladı. Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir de kuzeybatıdan esen rüzgârın yangını körüklediğini ve yangının kuzeybatıdan başladığını belirterek, "O yönden gelen rüzgârın nemi düşüktür, o nedenle daha hızlı yakar. Bunu da herkes bilir. Her gün bir iki tane yangın oluyor. Yangını tutamazsak sonumuz felaket olur. Bu yangınlar pek normal değil. Ama ispat edemedikten sonra ne desek boş" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları