kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Garanti Türkiye'nin en iyi bankası seçildi

Yeni Haber
Garanti Bankası, dünyanın en önemli finans dergilerinden Euromoney'den Euromoney Mükemmelik Ödülü (The Euromoney Award for Excellence) alarak, 8. kez "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçildi.

Her yıl temmuz ayında, son 1 yıl içinde bankacılık ve sermaye piyasalarında mükemmellik standartlarını belirleyen kuruluşlara verilen ödüller, Londra'da The Brewery'de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Euromoney yetkililerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda, Garanti'nin 2006'da elde ettiği etkileyici mali sonuçlar sayesinde, diğer Türk bankaları arasından sıyrılarak en tepeye çıktığı bildirildi.

Açıklamada, Euromoney değerlendirmesinde Garanti Bankası'nın özellikle net kârını yüzde 47.5, vergi öncesi kârını ise yüzde 39.9 seviyesinde artırmasının, Türkiye'nin en iyi bankası seçilmesinin başlıca nedenlerinden biri olduğu ifade edildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği ödülleri, 8. kez almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Garanti Bankası'nın 2006 yılında kaliteden ödün vermeksizin gösterdiği büyüme ve hizmet performansının sadece müşteriler tarafından değil, Euromoney tarafından da takdirle karşılandığını dile getiren Özen, "Başarımızın arkasında, her zaman olduğu gibi yetkin insan kaynağımız var. Her zaman daha iyisi için çalışmayı içeren hizmet anlayışımızdan ve sürdürülebilir büyüme stratejimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" dedi.

(ANKA)