kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Divan İstanbul Asia, Koç ile ortaklığımızın meyvesi oldu'

Şahsuvaroğlu'nun yatırımcı, Koç'un işletmeci olduğu, Pendik'te inşa edilecek olan Divan İstanbul Asia'da 280 oda bulunacak..
Koç Holding Turizm Grubu şirketlerinden Divan, İstanbul Anadolu yakasının en büyük otel projesi olan Divan İstanbul Asia'yı 2008 yılının sonunda hizmete açacak. Şahsuvaroğlu Grubu'nun yatırımcı olduğu ve işletmesinin Divan tarafından yapılacağı Divan İstanbul Asia, Pendik'te 40 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. 23 katlı otel, 280 oda ve 520 yatak kapasiteli olacak. Divan Genel Müdürü Joep Bakx ile Şahsuvaroğlu Otomotiv Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu, dün İstanbul Divan Otel'de gerçekleştirilen törenle ortaklık anlaşmasını imzaladı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahsuvaroğlu, otel projesini geliştirdiklerinde pek çok yerli ve yabancı firmanın işletmeyi yapmak için kendilerine teklif götürdüğünü belirterek, "Buna rağmen biz ilk önce Koç'a, yani Divan'a gittik. Onlar da sıcak baktılar. Bizim ortaklığımız 25 yıl önce Ford bayiliği aldığımız zamanlara dayanır. Bu otel de onun meyvesi oldu" diye konuştu.

ARSA HARİÇ 45 MİLYON $
Formula 1 pistinin ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Pendik bölgesinin değerini artırdığına işaret eden Şahsuvaroğlu, kullanım kapasitesinin artması sonucunda bölgede ciddi bir otel ihtiyacı olduğunu söyledi. Anadolu yakasında yapımı devam eden otel sayısının artmasına karşın bölgede potansiyel olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, "2-3 yıl içinde otel sayısı daha da artacaktır. Biz, 2'nci oteli bile açmayı düşünüyoruz" dedi. Şahsuvaroğlu, Divan İstanbul Asia'nın yatırım maliyetinin arsa bedeli hariç 45 milyon dolar olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Her detayı düşünerek beş yıldızlı bir iş oteli yapıyoruz. Sabiha Gökçen'e 9, İstanbul Park'a 16 kilometre mesafede. En küçük odası 33 metrekare. 5 adet 100 kişilik, 1 adet de bin kişilik olmak üzere 6 adet çok amaçlı toplantı salonu var. Ayrıca otel yatırımlarına devam edeceğiz. Erzurum Palandöken'de de 2011 Üniversite Olimpiyatları'na yetiştireceğimiz 15 milyon dolarlık bir otel yapacağız. Eğer şartlarda anlaşırsak işletmesi konusunda Divan da teklifimize sıcak bakar diye düşünüyoruz."