kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BARLAK VE KOPUZ BİRLİKTE ÇIKTI... İTO yönetim kurulu üyesi olan Bülent Barlak, parmağını kırdığını iddia ettiği Ali Kopuz ile birlikte duruşma salonundan ayrıldı. Davada Ali Kopuz kasten basit yaralama suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşmada İTO yönetim kurulu üyelerinden Ferruh Gökden, Tahsin Öztiryaki ve Cengiz Ersun tanık olarak dinlendi.

'Dansöz gibi kıvırma deyip, kafasına vurdu'

Orhan YURTSEVER MERKEZ
Geçen yıl İTO Yönetim Kurulu'nda çıkan makam aracı kavgasının dava duruşmasında yönetim kurulu üyelerinden Ferruh Gökden olayı anlattı..
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyesi Ali Kopuz'un, yönetim kurulu toplantısı sırasında tartıştığı üyelerinden Bülent Barlak'a hakaret ettiği ve parmağını kırdığı iddiasıyla yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Ferruh Gökden, "Kopuz, Barlak'a 'Dansöz gibi kıvırma şeklinde sözler söyledi. Bülent Bey de, 'Bu sözleri size iade ederim' deyince, Kopuz kafasına vurdu" dedi. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'kasten basit yaralama' suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen sanık Ali Kopuz katılmazken, şikâyetçi Bülent Barlak duruşmada hazır bulundu. Duruşmada İTO yönetim kurulu üyelerinden Ferruh Gökden, Tahsin Öztiryaki ve Cengiz Ersun tanık olarak dinlendi. Ferruh Gökden olay sırasında İTO yönetim kurulu toplantısında olduğunu belirterek, "Sanık ve şikâyetçi de yönetim kurulu üyesidir. Şikâyetçi ve sanık yan yana oturuyorlardı. Toplantı sırasında Bülent Barlak söz aldı. Daha sonra Ali Kopuz, Bülent Barlak'a, 'Dansöz gibi kıvırma' şeklinde sözler söyledi. Bülent Bey bunun üzerine, 'Bu sözleri size iade ederim' dedi. Bunun arkasından Ali Kopuz, yanında oturan Bülent Barlak'ın başına vurdu. Arkadaşlar olaya müdahale ettiler" dedi.

'VURDUĞUNU BEN GÖREMEDİM'
Tanık Tahsin Öztiryaki ise olay günü Bülent Barlak'ın talebiyle yönetim kurulu başkanına araç alınması kararının yeniden görüşüldüğünü söyledi. Tahsin Öztiryaki, "Bülent Barlak görüşlerini açıkladı. Bazı üyeler de buna karşı çıktılar. Bu sırada sanığın Ali Kopuz'un şikayetçiye karşı 'Döneklik yapma' dediğini işittim. Şikâyetçi ile sanık arasında hızlı hızlı bazı konuşmalar oldu. Ali Bey birden ayağa kalktı. Arkası dönük olduğundan şikâyetçiye vurduğunu görmedim. Ancak orada bulunan arkadaşları olayı yatıştırdı" dedi.