kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mesut Sancak

Sancak, Kopuzlar'ı aldı gözünü en tepeye dikti

MENEKŞE ATASELİM
Hedef Alliance'ın ortağı Sancak Ailesi, yerel market zinciri Kopuzlar'ı satın alarak perakendeci oldu. Yeni şirket Saya Grup'un yöneticisi Mesut Sancak, "10 yılda Migros'u yakalarız" dedi..
Türkiye'de ilaç dağıtım sektöründe yüzde 40 pazar payı ile lider olan Hedef Alliance'ın ortaklarından Sancak Ailesi perakende işine el attı. Ailenin son kuşak temsilcileri tarafından kurulan Saya Grup (Sancak Yatırım) ile İstanbul'un 11 mağazalık yerel market zinciri Kopuzlar'ı satın alan şirketin hedefi 10 yılda bin mağaza daha açmak. Saya Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, perakendeye yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydederek, "10 yıl içinde cirosal büyüklük olarak Migros'un yerini almamız ulaşılmaz değil. Hayalimiz de bu" dedi.

MALİYET 10 MİLYON DOLAR
Hedef Alliance'ın yıllardır ilaç işinde olduğunu ve kazanımların başka alanlara aktarılması zamanının geldiğini anlatan Sancak, Saya Grup ile ailenin bazı fertlerinin farklı sektörlere yatırım yapmaya başladığını belirtti. Sancak, perakendenin Türkiye'de işlerliği en yoğun sektörlerden biri olması nedeniyle bu alanda yatırımı seçtiklerini kaydederek şunları söyledi: "Kopuzlar, İstanbul'da 11 mağazası olan bir zincir. Bu satın almanın bize maliyeti de aşırı değil; 10 milyon doların biraz üzerinde. Gelecekte yatırımlarımız da devam edecek. 10 yılda bin yeni mağaza daha açarak bin 11 mağaza hedefine ulaşacağız. Bunun için ne kadar harcama yapacağımızı şimdiden açıklamak zor. Ancak şunu söyleyebilirim ki, bu rakam 300-400 milyon doların altında olmayacaktır. Çünkü bu iş için 10 yıllık periyotta daha az harcama yapmak hedefe ulaştırmaz; yatırımı da kurtarmaz. Zaten şirketlerin kendi içinde kârı olacaktır ve bu kâr perakendeye yönlendirilecektir." Uzun zamandır satışı ile gündemde olan ve yüzde 22.4'lük pazar payı ile Türkiye'de organize perakendenin lideri durumundaki Migros'un yerini kendilerine hedef koyarken büyümelerini de buna göre konumlayacaklarını söyleyen Sancak, şöyle devam etti:

KONSEPT FARKLI
"Hedef Alliance'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Bey'in (Sancak) çok sık kullandığı bir lafı vardır: Hayali olmayanın geleceği olamaz. Bu, çok sevdiğim bir sözdür. Gelecek yıllarda Migros'un yerini almamız hayal değil. Olmayacak bir şey değil. Zaten bizim hayalimiz de bu. Konseptimiz farklı olacak fakat büyüme anlamında, cirosal olarak amacımız her şehre yayılmak ve o büyüklüğe, o pazar payına ulaşmak. 10 yılda bunu başaramayacağımızı düşünmüyorum."
Haberin fotoğrafları