kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya mutfakları İstanbul zenginleri için yarışıyor!

MELTEM ERSOY
Astoria Kempinski'nin 25 ve 26'ncı katları Cipriani, Nobu ve Budha Bar gibi dünyaca ünlü restoranları Türkiye'de buluşturacak. Alışveriş merkezinde de H&M'in ikinci mağazası açılacak..
Son yıllarda peş peşe başlanan projelerle anılan ve İstanbul'un en pahalı bölgelerinden biri olan Esentepe'de Aşçı İnşaat tarafından hayata geçirilen Kempinski Astoria'nın son iki katı dünyaca ünlü lüks restoranlara ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 27 katlık 2 kuleden oluşan projenin 25 ve 26'ncı katlarında, dünya mutfaklarının en ünlü markalarından İtalyan Cipriani ve Japon Nobu ile Paris'in en ünlü restoranı / barı Budha Bar markalarından 2'si yer alacak. Ön görüşmelerin sürdüğü restoran yetkilileriyle son nokta önümüzdeki haftalarda konacak.

MÜDAVİM ÜNLÜLER
1800'lü yılların sonlarında kurulan Cipriani aynı zamanda aralarında ünlü yazar Ernest Hemingway'in de yar aldığı pek çok ünlünün tarih boyunca favori mekânı olması ile de tanınıyor. Bilinirliğinin önemli bir kısmını ünlü müdavimlerinden alan Cipriani'ye sık gelen isimler arasında, ünlü Fransız filozof Georges Braques ve İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth de bulunuyor. Bu isimlere ek olarak, Astoria'da restoran açacağı kesinleşmiş isimler arasında Home Store'un eski ortağı Levent Penso da yer alıyor. Penso ile Grey adıyla 800 metrekarelik bir restoran kurulması konusunda anlaşmaya varılmış ve imzalar atılmış.