kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

O sahnelerde Cem Davran'la sevişmiyoruz

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
'Avrupalı' filminde yer alan yatak sahneleriyle çok konuşulan Sema Öztürk, oyunculukta sınır tanımadığını söyledi: Ben bu işe aşığım ve senaryo gerektiriyorsa çırılçıplak da soyunurum. Mesela bir banyo sahnesi varsa banyoya da elbiseyle giremezsiniz ki.....
Henüz üniversite öğrencisiyken Kral TV'de VJ'lik yaparak tanınan, son dönemde 'Hacı' ve 'Kurtlar Vadisi' gibi dizilerdeki oyunculuğuyla dikkat çeken Sema Öztürk, Cem Davran'la başrol oynadığı 'Avrupalı' filmindeki yatak sahneleriyle yeniden gündeme geldi. Filmin basına yansıyan yatak görüntüleriyle ilgili "Ben sevişme sahnesinde oynamadım. Biz 7'den 70'e herkesin izleyebileceği bir absürd komedi çektik" diyen Sema Öztürk'le sinema ve oyunculuk üzerine konuştuk.

* 'Avrupalı' filmiyle de ilk kez başrol üstlendiniz. Neler hissediyorsunuz?
Başrol oynamak çok güzel ama benim 'Mutlaka başrol oynamalıyım' gibi bir takıntım olmadı. Bir sinema filminde çok özel, etkileyici bir yan karakteri de aynı heyecanla oynarım.

* Bu filmdeki karakterinizi biraz anlatabilir misiniz?
Gazeteci bir kızı canlandırıyorum. Brüksel'de bir parlamentere Avrupa'da baskı yapılıyor. (Cem Davran) O da istifa edip Türkiye'ye geliyor. Ben de ondan röportaj koparmaya çalışıyorum. O sırada yakınlaşıyor ve sevgili oluyoruz. Adam çapkın biri aslında. Daha sonra Brüksel'de bir sevgilisi daha olduğu ortaya çıkıyor. O rolü de Yasemin Kozanoğlu oynuyor. Gerçekten çok komik bir film.

MORRIS BENDEN PARA ALMADI
* Rolünüze nasıl hazırlandınız? Amerika'da Eric Morris'ten drama dersleri almışsınız...
Bu rol için gitmedim Eric Morris'e. Onun derslerine katıldım ve beni bedava aldı. Çok müteşekkirim ona bu konuda. İlk önce e-maille görüştük. Ben kafa boşaltmak adına iki haftalığına ABD'ye gittim. Orada kapısını çaldım, 'Ben geldim' dedim. İçeride 'Heroes' dizisinde oynayan oyuncular ve Meltem Cumbul vardı. Birçok önemli oyuncu da ondan ders alıyor.

* Neler kattı size bu dersler?
Adam gerçekten 'olmayı' öğretiyor, oynamayı değil! Canlandırdığınız karakteri hissetmeyi...

* Niye sizden ücret almadı acaba?
Çok az devam edebildim. Meltem Cumbul sürekli gidiyor ve doğru olan onun yaptığı.... Üç gün boyunca 6'şar saatten dersine girdim. Para almayarak bana bir jest yaptı.

* Bu kadar kısa süre ders almak yetti mi size?
Öğrenmenin sonu yok, üstelik Eric Morris gibi bir hocanız varsa... Geçen gün Çağla Şikel, "Zeki Alasya, Melek Baykal ve Müjdat Gezen'le bir dizi filmde oynuyorum. Bu saydığım isimlerin hepsi bir okul. Ve onların hepsi, 10 tane Eric Morris eder" demiş. Elbette ki, Müjdat Gezen'den de ders almak lazım. Ama Eric Morris bu yani; adam dünyaca ünlü! Öğrenmeyi eleştirmek gibi garip bir şey olamaz. Bana çok cahilce geldi bu laflar.

ONLAR ÖPÜŞME SAHNESİ!
* Cem Davran'la yatak sahneleriniz çok konuşuldu. Zor mu sevişme sahnesinde oynamak?
Ben sevişme sahnesi çekmedim ama öpüşme sahnesi çektim. Cem Davran filmde herkesin oyuncu koçluğunu yaptı. Zaten komediyi çok iyi biliyor. Ben filmde İrfan Tözüm'e teslim oldum, eğer o 'doğru' diyorsa doğrudur.

* Ama fotoğraflarda yataktasınız...
Sevişmiyoruz ki orada!

* Ne yapıyorsunuz peki?
Komik bir sahne o aslında. Film büyüsünü kaybetmesin diye fazla konuşmak istemiyorum ama kesinlikle sevişmiyoruz!

* Peki reklam olsun diye mi böyle söylendi?
Elbette, resimler setten gönderiliyor basına! Ama o fotoğrafların dışında pek çok başka resim de gönderildi. Basın özellikle bu fotoğrafları seçti.

* Çünkü bu fotoğrafların haber değeri var...
Benim ata binerken çekilen resimlerim de var. Ben dört nala ata binmeyi 'Avrupalı' ile öğrendim. Ayrıca film için Aikido yapmayı da bir ay ders alarak öğrendim. Bunlar çok önemli şeyler. Bugün Türkiye'de kaç oyuncu dört nala ata binebiliyor ya da kaslarını doğru kullanıp dövüşebiliyor?

* Peki siz sevişme sahnesinde oynar mısınız?
Bana öyle bir film teklifi gelse tabii yaparım, niye yapmayayım? Bu benim işim.

* Rol yaparken sizin sınırınız nedir?
Ben oyunculuğa aşığım. Niye sınırım olsun ki? Bu iş zaten aşık olunmadan yapılacak bir iş değil! Bir örnek vereyim; 'Avrupalı'nın çekimlerinde Kilyos tarafında at koşturuyoruz ve benim attan pis bir dereye düşmem gerekiyor. Benim fobim var kurbağalardan nefret ederim ve dere kurbağa kaynıyor. Ve orada Cem'le öpüşme sahnemiz var. Ama düşünün oyunculuk aşkı bana bunu bile yaptırdı. Bana dünya kadar para verseler yine de kurbağaların olduğu bir dereye girmezdim normalde. Yani oyunculuk resmen deli işi!

BANYOYA ELBİSEYLE GİRİLMEZ Kİ!
* Bir film için çırılçıplak soyunur musunuz?
Senaryo gerektiriyorsa tabii çırılçıplak da soyunurum. Ama asla kendimi ve vücudumu kullandırtmam. Mesela filmde bir banyo sahnesi vardır; banyoya da giyinik girmezsiniz değil mi?

* 'Hacı' ve 'Kurtlar Vadisi' gibi politik içerikli dizilerde oynadınız. Sizin siyasi görüşünüz nedir?
Sanatçının siyasi görüşü sorulmaz! Çok fazla politikayla ilgilenmiyorum zaten.

* O zaman şöyle sorayım; nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?
Daha eğitimli, öz değerlerini maddiyat için kaybetmeyen, dünyaya açık, ekonomisi iyi olan, ülke insanının geçim dertleriyle uğraşmayacağı bir Türkiye hayal ediyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan bir Türkiye istiyorum. Bugün köşelerden dönüyorsak, insanların bu ilkelere bağlılığından dolayı oluyor.
Haberin fotoğrafları