kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ölümünün ardından tüm Türkiye'yi yasa boğan Barış Akarsu'nun albümleri kapış kapış gidiyor.

Barış'ın ölümünden sonra iki albümün satışı 30 bini geçti

Mehmet ÇALIŞKAN
Barış Akarsu'nun 2005 ve 2006'da çıkardığı iki albümü bir hafta da yeni baskılarıyla satışa çıktı..
Barış Akarsu'nun ölümünün ardından albümleri yok satmaya başladı. Bodrum'da geçirdiği trafik kazasından sonra altı komada kalan ve 4 Temmuz'da hayatını kaybeden 28 yaşındaki şarkıcı Akarsu'nun bugüne kadar piyasaya çıkan iki albümü de en çok satan albümler listesinde ilk sıralara yerleşti.

BEKLENEN ETKİ OLMADI
'Akademi Türkiye' adlı şarkı yarışmasında birinci olduktan sonra profesyonel olarak müziğe adım atan Barış Akarsu, ilk albümünü 2005 yılında 'Islak Islak' adıyla piyasaya çıkarmıştı. Albüme adını veren Cem Karaca'nın şarkısıyla çıkış yapan Akarsu, doğup büyüdüğü yer olan Amasra için de bir şarkı yapmış ve bunu da albümünde söylemişti. Ancak 'Islak Islak' adını taşıyan albümü, genç şarkıcının beklediği etkiyi yaratmadı, satışlar umulduğu kadar yüksek olmadı. Barış Akarsu yılmadı ve bu kez de 2006 yılında 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' adını taşıyan ikinci albümünü piyasaya çıkardı. Ama bu albüm de satışları itibariyle en çok satanlar arasında yer almadı. İşte bu iki albüm, şimdilerde yok satıyor. 'Islak Islak' ve 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' adlı iki albümün satışları deyim yerindeyse patladı. Her iki albüm de bir hafta içinde en çok satanlar listesinde ilk sıralara tırmandı. Satış listelerinde 'Islak Islak' 5'inciliğe, 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' ise 7'nciliğe kadar yükseldi.

YENİ BASKI
Her iki albümün de satışlarının yükselmesiyle yapımcı şirket, albümlerin yeni baskılarını yaptı ve satış merkezlerine dağıtımını gerçekleştirdi. Barış Akarsu'nun 'Islak Islak' ve 'Düşmeden Bulutlardan Koşmam Gerek' isimli iki albümü bir hafta içinde toplam 30 bin adetten fazla sattı.
Haberin fotoğrafları