kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuğunuzu sanal tuzaklardan koruyun

Ev ödevini araştırırken ya da oyun oynamak için interneti kullanan çocuğunuzu yasak sitelerden korumak istiyorsanız bu kitabı okuyun! Tülay Acar'ın yazdığı 'Çocuğuma Dokunma', anne-babalara tek tek sanal tuzakları anlatan bir kılavuz..
Gazeteci Tülay Acar, çocukları internette bekleyen sanal tuzakları 'Çocuğuma Dokunma' isimli kitapta bir araya getirdi. Acar kitabında; internet kullanan çocukları bekleyen sanal tuzakları gerçek hayattan örnek olaylarla anlatıyor. Birharf Yayınları'ndan çıkan kitapta; çocuk pornosu sektörünün, ırkçılık ve şiddeti artıran ideolojik sitelerin ya da yabancı düşmanlığını körükleyen grupların olabileceğine ilişkin çarpıcı uyarılar, araştırmalar ve röportajlar yer alıyor. SABAH gazetesinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Temiz İnternet' adlı kampanyaya büyük destek verdiğinin vurgulandığı kitapta, alınması gereken önlemler de bulunuyor.

HER ÇOCUK TEHLİKEDE
Kitabı, İzmir'de 17 aylık bir bebeğe tecavüz edilmesinin ardından çocukları istismarcılardan korumak için yazdığını belirten Tülay Acar, kitabın satışından kendi payına düşen geliri, suçla mücadele amaçlı bilgilendirici faaliyetlere aktaracağını söylüyor. Bilgisayar kullanan her çocuğun sanal saldırıya maruz kalabileceğine dikkat çeken Acar, anne ve babalara uyanık olmaları çağrısında bulunuyor ve şu örneği veriyor: "Kötü niyetli kişiler, çocukları sohbet odalarında yaşıtı gibi tanıtıp, güvenlerini kazandıktan sonra çıplak görüntü vermelerini sağlayarak şantaj yapıyorlar..."

MESSENGER TUZAĞI
Çok sayıda polis operasyonunun yer aldığı 'Çocuğuma Dokunma'da; Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği 'Sanal Tuzak 1' adlı polis operasyonunda yakalanan zanlıların, bir ilköğretim okulunda okuyan 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin messenger yazışmalarında tuzağa düşürdüğüne dikkat çekiliyor. Kitapta; çocukları istismar edenlerin kişilik özelliklerine ilişkin ipuçlar veriliyor, çocuk tacirlerinin yöntemleri gözler önüne seriliyor. Uzman, psikiyatrist ve eğitimciler; ebeveyn ve öğretmelere, çocukla nasıl iletişim kurulması ve suçla nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda yol gösteriyor.