kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yemek masalarını düğünün konseptine uygun çiçeklerle donatabilirsiniz. Ayrıca nikah şekerlerini de yemek masalarının üzerine koyabilirsiniz.

Unutulmaz düğünler için pratik öneriler

Tüm detaylarıyla çarpıcı ve unutulmaz bir düğünün hayalini kuruyorsanız, hemen harekete geçmenizde fayda var. Şarap şişelerini süsleyin, yemek masalarını da gül yapraklarıyla donatın. Son olarak düğününüzün konseptine uygun bir koku seçin..
* Gelin çiçeğinizi evinizin baş köşesinde yıllarca saklamak istiyorsanız, pastel tonlarda pelür kağıtları bularak işe başlayın. Eğer istediğiniz tonlarda kağıt bulamazsanız, onları toz pastel boya ile istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Kağıtları istediğiniz formda çiçek olabilecek büyüklükte kestikten sonra boyayın. Ardından renklerini fiksatif ile sabitlemeyi unutmayın.

LOŞ VE ROMANTİK
* Davetlilerin masaya nasıl oturacağını belirlemek için tabakların üzerine isim kartı koyabilirsiniz. Böylece herkes nereye oturacağını bilir ve karışıklık olmaz.

*
Bir pasta kağıdını bir tarafı daha uzun olacak şekilde şarap şişesinin altına koyup, üst kısımlarını şık bir kurdeleyle bağlayarak, şarap şişelerine de estetik katabilirsiniz.

* Kağıt bardak altlığının ortasını kesin ve üzerine isim yazdığınız bir kağıdı arkasına hafif gevşek bırakarak yapıştırın. Böylece arasından çatal-bıçak geçirme imkanı da bulmuş olursunuz.

*
Bardak altlığını orta noktasına kadar kesin, ortasında pipetin içinden geçmesini sağlayacak kadar bir delik açın ve kıvırıp şemsiye haline getirin. Aynı bardak altlıklarını, katına ayırıp kıvırarak minik çiçekler de elde edebilirsiniz.

* Masaya yerleştireceğiniz bambu saksıyı beyaz gül yapraklarıyla doldurun, üzerine de mumlar yakın. Böylece masada loş bir ışık ve romantik bir hava yaratmış olursunuz.

*
Düğünün konseptine uygun bir koku belirleyin; portakal çiçeği, yabani incir ya da yasemin kokusu olabilir. Davetiyelere birer kere sıkacağınız parfüm, davetlilerin düğününüzün konseptini önceden bilmesini sağlayacak. Masada yakacağınız aynı kokuya sahip mumlar da bütünlüğü destekleyecek. Ve yıllar sonra bile o kokuyu duyduğunuzda aklınıza düğününüz gelecek!
Haberin fotoğrafları