kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkmen köyünde patlama: 30 ölü

Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'e 100 kilometre mesafedeki Tuz Hurmatu kasabası yakınlarındaki bir köyde bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti. ..
Irak'ta sivilleri hedef alan bombalı saldırılar devam ediyor. Teröristlerin bugünkü hedefi Kerkük yakınlarında Türkmenlerin yaşadığı bir köy oldu. Ülkenin doğusunda Şii Kürtlerin yaşadığı bir köyde de dün gece benzer bir saldırı düzenlediği bildirildi.


Türkmen köyü Amirli'deki saldırıda çok sayıda kerpiç evin yıkıldığı bildirilirken, yaralanan 80'den fazla kişi Tuz Hurmatu ve Kerkük'teki hastanelere sevk edildi. Yetkililer, enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

Bu arada Kerkük'te bugün meydana gelen patlamaya yol kenarına yerleştirilen bombanın neden olduğu bildirildi. Olayda dört sivil yaralandı.

Irak'ın doğusunda İran sınırı yakınlarındaki bir köyde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ise 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 'Feyli' olarak adlandırılan Şii Kürtlerin yaşadığı Garguş köyünde dün gerçekleştirilen saldırıda 33 kişi de yaralandı.

Başkent Bağdat'ta ise dün gece bir havan topu mermisi sıcak hava nedeniyle damda yatan aileden 7 kişinin ölümüne neden oldu. Fazıl semtindeki saldırıda 2 kişi de yaralandı

SON İKİ GÜNDE 12 YABANCI ASKER ÖLDÜ

Amerikan Ordusu, Irak'ta son iki günde 7 ABD askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı. ABD Ordusu'ndan yapılan açıklamada başkent Bağdat'ta dün yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 3 askerin öldüğü kaydedildi. Bağdat'ta Perşembe günü düzenlenen benzer bir saldırıda da bir asker öldü. Ülkenin batısındaki Anbar eyaletinde de iki deniz piyadesi öldürüldü. Ordu Sözcülüğü, bir askerin de çatışma dışı bir nedenle öldüğünü duyurdu.Amerikan Ordusu'ndan daha önce yapılan açıklamada Perşembe günü Bağdat'ta 3 askerin öldürüldüğü bildirilmişti.

Irak'ta savaşın başladığı 2003 yılının Mart ayından bu yana ölen ABD askerlerinin sayısı 3 bin 599'a yükseldi.

Ülkenin güneyindeki Basra'da ise dün gece düzenlenen saldırılarda 1 İngiliz askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi. İngiliz Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre askerler dün gece bomba, roketatar ve silahlarla düzenlenen 'ağır saldırılar'ın hedefi oldu. Açıklamda, yaralanan askerlerden birinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Ordu sözcülüğü, Basra'da düzenledikleri operasyonlarda çok sayıda şüpheliyi yakaladıklarını, koalisyon uçaklarının da yol kenarlarına yerleştirilen bombaları imha ettiğini kaydetti.

Bu arada, Fiji asıllı bir İngiliz askerin dün Basra'da kaza sonucu öldüğü bildirildi.

Basra'da 28 Haziran'da düzenlenen bombalı saldırıda 3 İngiliz askeri hayatını kaybetmişti. Irak'ta savaşın başladığı 2003 yılının Mart ayından bu yana 158 İngiliz askeri öldü Yaklaşık 155 bin Amerikan askerinin bulunduğu Irak'ta 5 bin 500 kadar İngiliz askeri görev yapıyor.

Bu arada Bağdat'ın 180 kilometre güneyindeki Divaniye'de Şii lider Mukteda Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu üyeleriyle Amerikan askerleri arasında çıkan çatışmada 7 milis öldü, 10'dan fazlası da yaralandı.Mehdi Ordusu ile Irak polisi arasında son iki günde güneydeki Semava kentinde çıkan çatışmalarda 3'ü polis 7 kişi ölmüştü.