kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Cemaziyelevvelimiz de bellidir. Kervan yürür'

Bülent AYDEMİR
Erdoğan, çocuklarının işiyle ilgili eleştirilere "Bir şey bulamayan, şimdi çocuğundan bir şey bulabilir miyim diyor. Bulamayacaksınız. Bizim cemaziyelevvelimiz de bellidir. Kervan yürür" yanıtı verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Cemaziyelevvelimiz de bellidir. Kervan yürür'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde, çocuklarının işiyle ilgili eleştirilere tepki gösterdi. Erdoğan, "Tayip Erdoğan'la ilgili bir şey bulamayan, kalkıyor şimdi acaba ben bunun çoluğundan çocuğundan bir şey bulabilir miyim diyor. Bulamayacaksınız. Cemaziyelevvelimiz (Geçmişteki her türlü yönü) bellidir. Kervan yürür" dedi. Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, şu mesajları verdi:

* CEMAZİYELEVVELİMİZ: Sanki bu milleti bu felaketlere sürükleyenler kendileri değilmiş gibi esip gürlüyorlar. Bühtanla, iftirayla, yalanla siyaset olmaz. Tayip Erdoğan'la ilgili bir şey bulamayan, kalkıyor şimdi acaba ben bunun çoluğundan çocuğundan bir şeyler bulabilir miyim, diyor. Bulamayacaksınız. Ömrümüzün nasıl geçtiği bellidir. Bizim cemaziyelevvelimiz de bellidir. Sizlerinki de bellidir. Onun için biz diyoruz ki kervan yürür.

* DÜMENİ DEMOKRASİ DIŞINA KIRIYORLAR: CHP meşruiyet krizini aşamıyor. Yargıya bile taş koydu. Anayasa Mahkemesi'ne bile tehdit sallıyor. Şu hale bak. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan bir partinin lideri ne diyor. Çünkü kendisi milletin iradesinden nemalanmıyor, kurumların iradesinden nemalanıyor da onun için, sıkıntı burada. Adının Halk Partisi olduğuna bakmayın. İşine gelmeyince dümeni demokrasi dışına kırmayı alışkanlık haline getirmiş siyasetçiler var.

* ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINI DÜZELTİN: Hukukta bir ifade var. Tashih-i karar derler. Yani kararın düzeltilmesi. Peki Anayasa Mahkemesi'nin üstünde var mı kararı düzeltecek merci yok. Var, millet. Tashih- i karar mercii millet. Şimdi biz diyoruz ki millete gidelim. Ne olacak millete gidince. 400 de 450 de olur.

* SANDIKLAR PATLAYACAK: Dağları Ferhat gibi delecek miyiz? Sandıkları patlatacak mıyız? 15 gün kaldı.

* FINDIK SÖZÜ: Fiskobirlik ve TMO, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda belirleyeceğimiz fiyatı daha sonra açıklayacak.