kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Myspace YouTube'a meydan okuyor

29.06.2007
İnternetin en büyük sosyal iletişim sayfası Myspace, YouTube'a meydana okuyacak hatta tahtından indirecek bir video izleme sitesi kurduğunu duyurdu. Hâlihazırda amatör ve ev yapımı videoların veya haber programları ile "webisodes" olarak bilinen seri halindeki video şovları gibi profesyonel yapımların bulunduğu bir platform olma özelliğine de sahip olan MySpace, henüz test aşamasında olan sitede kişisel video ve televizyon şovlarına ağırlık verecek.

MySpace Başkan Yardımcısı Jeff Berman, San Francisco'da yaptığı açıklamada sitenin "Tıpkı NBC ve Fox gibi çalışacağını" söyledi. İnternet kullanıcılarının iletişim kurmak için videoyu yolunu kullanmalarında büyük bir patlama meydana geldiğini kaydeden MySpace Başkan Yardımcısı, beta olarak hizmete başlayan video sitesinin başlangıçtan itibaren de 7 farklı dilde yayın yaptığını kaydetti.
Sitenin kurucuları, Amerika'da en fazla ziyaret edilen site ve dünyanın en popüler sosyal iletişim ağı olan MySpace'in bu başarısını katlamayı umuyor. Site, genellikle genç kullanıcıların kendi düzenledikleri sayfalarda fotoğraf, günlük, video ve müzik paylaşımı yaptıkları bir forum olarak çalışıyor.

MySpace, bu siteyle aynı zamanda video paylaşım dünyasının yüzde 70'ini elinde bulundurarak tartışmasız kralı olan YouTube'a meydana okumaya çalışacak. Medya istatistiklerine göre MySpace.com'da video yayınlanmaya başladığı şubat ayından bu yana YouTube'un istatistiklerini düşüş yaşanmıştı.

MySpace'in video izleme sitesi, www.myspacetv.com adresinden ziyaret edilebilir.

(CHA)