kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fişleme krizi Villepin'i sıkıştırdı

Eski Fransa Başbakanı Villepin'e yargı yolu... Sarzoky'yi Chirac'ın emriyle 'fişlediği' kanıtlandı, ofisi ve evi arandı, dava açılabilir..
Fransa'da geçtiğimiz yıl patlayan "fişleme skandalı" yeni belgeler bulunmasıyla yön değiştirdi. Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanı olmasını önlemek için dönemin liderleri Jacques Chirac ile İçişleri Bakanı Dominique de Villepin'in gizlice özel soruşturma başlattığı iddia ediliyordu. İşte eski istihbarat şefi Philippe Rondot'nun bilgisayarında bulunan yeni belgeler:

'SAVCIYA GÖNDER'
"Sarkozy'nin ismini rüşvet almış gibi gösteren sahte banka hesapları hazırlandığını, bu listenin de Villepin'in emriyle savcıya gönderildiğini" ortaya koyuyor. Skandal, 1991'de Tayvan'a satılan savaş gemilerinde Sarkozy ve birçok üst düzey ismin rüşvet aldığı iddiasına dayanıyor. Adını da rüşvetlerin toplandığı söylenen Clearstream bankasından alıyor. Clearstream skandalındaki yeni belgelerde Rondot, "Jean Louis Gergorin adlı işadamının, sahte listeyi Chirac'ın direktifi ve Villepin'in emriyle savcıya gönderdiğini ve Sarkozy hakkında gizlice soruşturma açtırdığını" kendisine söylediğini not ediyor. Villepin sahte liste ve soruşturma iddialarını reddediyordu.