kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"PKK'yı bitir yoksa ABD desteği uçar"

Yeni Haber
Amerikalı muhafazakarların önde gelen basın organlarından Conservative Voice, Barzani'ye terör örgütü PKK'yı bir an önce bastırması aksi takdirde ABD desteğini kaybedeceği uyarısında bulundu.

Irak'taki güç akışı çizelgesinin gayet basit olduğunu yazan internet sitesi Conservative Voice (Muhafazakar Ses), terör örgütü PKK'nın ne istediğini Mesut Barzani'ye, Barzani'nin bunu Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye, Maliki'nin de bunu ABD Başkanı George Bush'a söylediğini belirtti. Haberde, bu tablonun, PKK'nın Kuzey Irak'ta rahat hareket edebilmek ABD'nin desteğini nasıl ele geçirdiğini gösterdiği kaydedildi.

"BARZANİ, TALABANİ VE MALİKİ PKK'NIN YANINDA"

"PKK ne istiyor" sorusunun dört yanıtı olduğu ifade edilen Scott Sullivan imzalı haberde, terör örgütünün ilk olarak Kuzey Irak'ı Amerika koruması altında kalıcı bir barınak olarak kullanmak ve buradan Türkiye'ye saldırılar yapmak istediği belirtildi. Bunun gerçekleştiği belirtilen haberde, ABD'nin Türkiye'yi Kuzey Irak'a bir müdahalede bulunmaması konusunda uyararak PKK'yı koruduğu ifade edildi.

"KERKÜK REFERANDUMU TAM BAĞIMSIZLIĞIN PARÇASI"

İkinci olarak PKK'nın Kuzey Irak'ta "Kürt bölgesinin" Bağdat yönetiminden tam bağımsızlık almasını istediği belirtilen haberde, bunun da gerçekleştiği zira Bağdat'ın bu yıl sonunda, Kerkük ve onun petrol zenginliğini "Barzani ve PKK'ya transfer edilmesini" öngören bir referandum yapılmasını kabul ettiği kaydedildi.

Üçüncü olarak PKK'nın sözde "Büyük Kürdistan" projesinde Barzani ve Talabani'yi kendi doğrultusunda bir ortak olarak görmek istediği belirtilen haberde, bunun da başarıldığı, Barzani ve Talabani'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarını koruduğu ve terör örgütünün Türkiye'ye saldırılar yapmasına tolerans gösterdiği ifade edildi. Haberde Barzani ve Talabani'nin Kerkük referandumunun bir an önce yapılması konusunda Maliki'ye yaptıkları baskı da bu çerçevede değerlendirildi.

"PKK SURİYE İRAN VE TÜRKİYE'YE YAYILMA İSTİYOR"

Son olarak PKK'nın sözde "Büyük Kürdistan'ı" Suriye, İran ve Türkiye'ye yönelik bir Kürt yayılımı için sıçrama tahtası olarak kullanmak istediği kaydedilen haberde, bunun hala gerçekleşmediği vurgulandı.

Barzani ve Talabani'nin, taleplerini destekleyerek PKK'yı "evcilleştirebileceğini" düşündüğü belirtilen haberde, kendisini bir Maoist olarak nitelendiren Talabani'nin PKK'nın, Bolşevik Devrimi'ndeki anarşistlere benzediğini bilmesi gerektiği ifade edildi.

RUSYA HATIRLATMASI

Haberde, Lenin'in 1917 Bolşevik Devrimi sırasında, Rus anarşistlerin önce devrimin en güçlü destekçilerinden daha sonra ise Bolşevik devletinin can düşmanlarından olduğu vurgulandı. Haberde, Ekim devrimi sırasında anarşistlerin risk aldıkları ve ateş altındaki cesaretleri nedeniyle Lenin'in büyük itibarını kazandığı ancak daha sonra Sovyet güçlerinin en ölümcül rakiplerinden olduğu hatta Sovyet yetkililere suikast kampanyaları yürüttüğüne dikkat çekildi.

1918'de Lenin'in suikastler, banka soygunları ve gasp gibi suçlara yönelen anarşistleri bastırdığı kaydedilen haberde, devrimin böylece ayakta kaldığı, Barzani ve Talabani'nin de bu örneğe bakması gerektiği ifade edildi.

"BARZANİ PKK'YI HEMEN BASTIRMALI"

Haberde son olarak "Kürt bölgesi"nin büyük ya da PKK yanlısı olabileceği, ancak ikisi birden olamayacağı çünkü ABD desteğinin ortadan kalkacağı kaydedildi. Conservative Voice, bu nedenle Barzani'nin merhamet göstermeden PKK'yı hemen bastırması gerektiğini yazdı.

(ANKA)