kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harita krizine Dışişleri'nden girişim

Yeni Haber
Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde, Türkiye'yi bölünmüş bir biçimde gösteren bir harita açılmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı gerekli girişimleri başlattı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından öğrenildiğine göre, olayın hemen Türkiye'nin Atina Büyükülçiliği kanalıyla Ankara'ya iletilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri başlattı. Gazetelerde yer alan haberlerde, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3-7 Temmuz tarihleri arasında Atina'da düzenlenen kriz yönetimi seminerinde, Prof. Mazis isimli bir katılımcının, daha önce ABD ve NATO savunma kolejlerinde kullanılan ve Türkiye'yi bölünmüş gösteren bir harita açarak, Türkiye ile ilgili yorumlarda bulunduğu bildirilmişti.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye'nin Atina Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Şirin'in haritaya sert tepki göstererek, ne Mazis'in konuşmasının ne de haritanın gerçekleri yansıttığını dile getirmiş ve toplantı salonunun terkettiği kaydedilmişti.