kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuğrul Türkeş muhabirimiz Elif Korap'ın sorularını yanıtladı.

Hâlâ kurduz Allah'a şükür

* "Sokakta ülkücü istemiyoruz", "Siyaset çok sert bir yüz ifadesiyle yapılmaz" diyorsunuz. MHP'nin o militan tarafını törpülemiş gibisiniz. Alparslan Türkeş bozkurttu siz daha mı kuzusunuz?
- Hâlâ bozkurduz, hâlâ kurduz Allah'a şükür. Bozkurt sembolü tarih boyunca Türkler açısından bağımsızlığı temsil etti. Hâlâ da öyle.

* O kurdun tırnaklarını törpülemiyor mu Bahçeli ve sizin yeni söylemleriniz?
- Bazı şeylere alet olmamak için bunları söylemek zorundayız. Terör etnik bir ayrımcılığı teşvik ediyor. Hal öyle olunca bu tersine bir muhatap arıyor. Sataşacak yer arıyor. Bunlara o imkânı tanımamak gerekir. Biz, sokakta ülkücü istemiyoruz derken bunu anlatıyoruz.

* Şehit cenazelerine, hükümet aleyhine slogan atsın diye ülkücü gençler gönderdiğinizi söyleyenlere siz ne demek istersiniz?
- Asla böyle bir şey yok. Bunu söyleyenleri ayıplıyorum. Ben şehit cenazelerine bile gitmiyorum çünkü bunu siyasi maksatla yaptığımız sanılıyor. O nedenle ben cenaze yerine şehit evine giderim.

* Cenazeler arttıkça MHP oyları da artıyor mu?
- Bu çok üzücü ve bunu söyleyenlerin siyasette ne kadar gözü dönmüş oldukları ortada. Çok üzülüyorum. Kim gencecik insanların ölümü üzerinden rant umabilir?