kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bahçeli yalancı pehlivan gibi'

Deniz KARA - Fatih BALTACI - Kurtul ÇAKIN
AK Parti ile MHP arasındaki "Apo gerginliği" büyüyor. Bahçeli'nin "İp gönderiyorum al idam et" sözlerini Mersin mitinginde eleştiren Erdoğan; "Aktörlük yönü var. İp gönderiyor. Yasaların değiştiğinden haberi yok, iktidarken niye halletmedin?" dedi..
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Erzurum'da gayet de aktörlük yönü var, elinde iple dolaşıyor, bana ip gönderiyor, 'al da idam et' diyor. Bu kadar mahirdin de sana teslim ettikleri zaman iktidardaydın, bu işi halletseydin'' dedi.

'İSTİSMAR EDİYORLAR'
Erdoğan, partisince Mersin Metropol Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 22 Temmuz'un çok önemli olduğunu anlatan Erdoğan, şehit cenazelerinde yaşanan olaylara değindiği konuşmasında, MHP'yi eleştirerek, "onlar özellikle bizim ulvi değerlerimizi ayaklar altına aldılar, peygamberlik makamından sonra en yüksek makam olan şehitlik makamını bile siyasi istismar aracı yaptılar'' dedi.

İP POLEMİĞİ SÜRÜYOR
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "AK Parti, bir şehidimizin kanını 550 milletvekiline değişmez, bunu böyle bilin. Şimdi çıkmış, bakıyorsunuz yalancı pehlivanlar gibi. Erzurum'da gayet de aktörlük yönü var, elinde iple dolaşıyor. Bana ip gönderiyor, 'al da idam et' diyor. Bu kadar mahirdin de sana teslim ettikleri zaman yasalar, kanun, yargı ne ise yargı kararını verdiği zaman iktidardaydın ip yoksa millet sana ip gönderirdi. Bu işi halletseydin ya niye etmedin. Şu anda bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Artık idamların, ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir dönemde ip atmak, kanunlara ne kadar uzak olduğunun da bir gereğidir. Bunlardan da haberi yok. Ne gelişiyor, ne bitiyor haberi yok.'' DSP'lilere de seslenen Erdoğan, "Sakın CHP'nin stepnesi olmayın" diye konuştu. Erdoğan 28. durağı Adana'da ise 30 bin kişiye seslendi. Kendisine "baba" diye hitap edilmesi üzerine Erdoğan, "Ben kimsenin babası değilim. Milletin hizmetkârıyım. Bunlar iskele babaları. Allah bir daha bu babaları Türkiye'nin başına musallat etmesin" dedi.