kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ağar, 5 bin vatandaşın katıldığı yemekte bağdaş kurarak karnını doyurdu.

Halil İbrahim sofrasında Bülent Arınç'a yüklendi

AHMET DİRİCAN MARDİN
Mardin'de 400 kuzunun kesildiği sofraya konuk olan Ağar, Meclis Başkanı Arınç'ın AKP mitingine katılmasını eleştirdi ve "Kuralsız demokrasi olur mu?" dedi..
Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar çocukluğunun geçtiği Mardin'de vatandaşlarla Halil İbrahim sofrasında buluştu. Yaklaşık 5 bine yakın vatandaşın katıldığı yemekte ayakkabılarını çıkarıp bağdaş kurarak kuzu kavurma ve acı biber yiyen Ağar, ortaokul günlerini yad ederek, "Biber acı, ama bize dokunmaz" dedi. Ağar, 400'e yakın kuzunun kesilerek hazırlandığı yemekte kırk dereceyi bulan sıcaktan şikâyet etti ve "Bu sıcakta seçim Müslüman'a gavur eziyeti" değerlendirmesinde bulundu. Ağar, çocukluğunun geçtiği Mardin'de terörle mücadeleye dikkat çekerek, "Bu topraklarda hiçbir canın zayi olmadığı, hiçbir ananın gözyaşının akmadığı bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

DAĞLAR KUŞ SESİYLE DOLACAK'
Mardin'de düzenleyeceği miting öncesinde Kabala beldesinde yeni yaptırılan belediye binasının da açılışını yapan Ağar, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti Kayseri mitinginde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte kürsüye çıkmasını eleştirerek şunları söyledi: "Bunlar doğru değil. Teamüle uygun değil. AK Parti her şeyden korkmaya başladı. Kuralsız bir demokrasi olur mu? Bunlara dikkat etmek lazım. Dinin ve Cumhuriyetin siyasetin muhafazasına ihtiyacı yok. Türkiye'nin bütün bu değerleri paylaşacak bir DP'ye ihtiyacı var." Mardin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde küçük ama coşkulu bir kalabalığa hitap eden Ağar AKP'nin halinden ABD'nin bile utandığını savunarak hükümet için "bereketsiz" nitelemesinde bulundu. Ağar, "Bizim iktidarımızda dağlar bombalarla değil, Allah'ın yarattığı gibi çiçeklerle, kuş sesleriyle dolacak" diye konuştu.