kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak

Yeni Haber
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yüksek sıcaklık değerlerinin yarından itibaren etkisini kaybederek yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 6-8 derece azalacağını bildirdi.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, Kuzey Afrika üzerinden gelerek tüm yurdu etkileyen sıcak hava dalgasının, İstanbul, İzmir, Edirne, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Manisa başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde uzun yıllardır saptanan en yüksek Haziran ayı sıcaklık değerleri olduğu belirtildi.

Yurtta dün gölgede en yüksek hava sıcaklığı Antalya'da 45, Aydın'da 44, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Edirne'de 43, İstanbul'da 40 derece olarak
ölçülürken, kaydedilen bu değerlerin, son 30 yılda Haziran ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değerleri olduğu, ayrıca, İstanbul-Göztepe'de dün ölçülen 40,2 derecenin de 1929 yılından bu yana kaydedilen en yüksek değer olduğu ifade edildi.

Yapılan son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, yurt genelinde etkili olan sıcak hava bugün yurdun güney ve iç bölgelerde yüksek sıcaklık değerlerinin yaşanmasına sebep olduktan sonra etkisini kaybedecek.

Hava sıcaklığı, yarın yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde, Cumartesi günü de iç ve doğu bölgelerde 6-8 derece azalacak.

Buna göre, yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında, 30 Haziran Cumartesi günü ise Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuzey ve iç kesimlerde lokal olarak etkili olabileceği belirtilerek, bugün yurdun güney ve iç bölgeleri başta olmak üzere yurt genelinde beklenen yüksek sıcaklık değerleri ile yarın ve Cumartesi günleri kuzey ve iç kesimlerde etkili gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve yetkililere tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.

FIRTINA UYARISI

İç ve batı bölgelerde halen kuvvetli esen rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşebileceği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşırı ısınma ve atmosferdeki dikey sıcaklık farkı nedeniyle Bursa,
Eskişehir, Ankara, Isparta, Balıkesir, İzmir, Muğla, Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Çanakkale başta olmak üzere, İç ve batı bölgelerdeki illerde halen kuvvetli esen rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşebileceği kaydedildi. Vatandaşların, olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.