kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YATAĞIN ALTINDAKİ CEPHANELİK... Emekli binbaşının evinden 11 kilo C-3 patlayıcı, TNT, bir Kalaşnikof, Kanas tüfek, bir tabanca, 12 el bombası, sis ve gaz bombaları, tahrip kalıpları ve mermiler çıktı.

Emekli binbaşı şaşkın kapı komşuları şokta

Enis YILDIRIM-ANKARA
Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili soruşturma kapsamında Eskişehir'de çok sayıda patlayıcı, bomba ve silahlarla yakalanan emekli binbaşı Fikret Emek, sorgulanmak üzere İstanbul'a götürüldü. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan yüzbaşı Muzaffer Tekin ile bağlantısının belirlenmesi üzerine Eskişehir Hayriye Mahallesi'nde annesinin evinde yakalanan Emek'in yakalandığında polislere "Beni nasıl buldunuz" diye sorduğu öğrenildi.

Sorgu için İstanbul'da
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Emek, "Bombaları ve silahları nereden buldun" sorusuna ise cevap vermedi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde kısa bir süre kalan Emek, özel bir ekip tarafından götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Evde ele geçirilen ve aralarında suikast silahı Kanas'ın da bulunduğu mühimmatın kriminal incelemeye alındığı öğrenildi. Ankara'daki evde bulunan CD ve dokümanların içeriği de araştırılıyor. Emek ailesinin komşuları "Çok iyi insanlardı. Fikret bey de sakin bir beyefendiydi. Olayı duyunca şoka uğradık" dediler. Bu arada polisin Hayriye Mahallesi Muhtarlığı'ndaki Emine Emek'e ait kayıtları sildirdiği öne sürüldü.
Haberin fotoğrafları