kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HSBC Genel Müdürü Piraye Antika, "Oyak çok pahalıya satıldı" dedi.

Başarısız olan yabancı bankalar bir gün gider'

Rahim AK - EKONOMİ / KONYA
HSBC Genel Müdürü Piraye Antika Oyakbank satış fiyatının pahalı olduğunu söyleyerek, fiyatın yükselmesinde Intesa ile ING'nin çekişmesi yattığını söyledi. Türkiye'ye gelen yabancı bankaların risk aldığının altını çizen Antika, "Gelen her banka burada başarılı olacak diye bir şey yok. Geri gidenler de olacaktır. Yabancılar Türkiye'nin makro ekonomik yapısına bizden daha fazla güveniyor. Şu anda kredilerin GSMH'ya oranının yüzde 30'lar civarında olması onları Türkiye'ye çekiyor. Dünyada yatırım yapılacak alanlar da kalmadı" dedi.

BANKA PATRONLARI KORKTU
Türk bankalarının yabancıların eline geçmesinin bir diğer önemli nedeninin Bankacılık Yasası'nın banka sahiplerine yüklediği görevler olduğuna dikkat çeken Antika, "Banka sahibinin yaptığı hatada bütün sülalesi sorumlu oluyor. Bu Türk banka sahiplerini korkuttu" dedi. Oyakbank satışının Türkiye'ye olan güveni pekiştirdiğini kaydeden Antika, piyasalarda iyileşmenin süreceğini, döviz kurunun da gevşek seyredeceğini bildirdi.

KÜÇÜLDÜK HATA YAPTIK

HSBC'nin Demirbank'ı satın aldığı ilk aylarda şube kapattığını anımsatan Antika, "O zaman büyük hata yaptık. Türkiye'nin neresinde şube açarsanız açın, iyi bir müdür ile mutlaka kâr ediyorsunuz" dedi.