kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Jennifer Lopez kalçası için popo asan ipler çıktı

DİDEM SEYMEN SAĞLIK SERVİSİ
Kadınlar sarkan kalçalarını yeni çıkan sağlam iplerle kaldırıyor! Özel ve yeni geliştirilen iplerle gerilen popolar daha çıkık ve dolgun görünüyor. Kadınlar böylece dünya starları Jennifer Lopez veya Beyonce'ninki gibi kalçalara sahip oluyor..
Yılların ve yerçekiminin etkisiyle sarkan ya da dolgunluğunu kaybeden popolar yeni ip yöntemiyle kaldırılıyor. Transmed Saç ve Estetik Cerrahi Kliği uzmanlarından ve Estetik Cerrah Dr. Dr. Emirali Hamiloğlu; ip yöntemiyle popo kaldırmayı anlattı:

* Düşük popoları kaldırmak için uygulanan kaç yöntem var?
Popo için daha önce denenmiş ve başarısından çok memnun kalınmayan birkaç yöntem var; bunlardan silikon takviyesi ve yağ enjeksiyonu en çok tercih edilenler. Daha önce iple asma tekniği uygulanmasına rağmen çok başarılı olunamamıştı, çünkü kullanılan ipler bu büyük bölgeyi taşıyamıyordu. Ama şu anda kullanılan ipler ve ipe uygun özel geliştirilmiş özel alet sayesinde kalıcı sonuçlar izsiz olarak elde edilebiliyor.

İPLER 2 YILDA EMİLİYOR
* Yeni iplik yönteminin diğer ataç ve ipliklerden farkı nedir?
Diğer iplik ve ataç uygulamalarında esas olan; iplik ve ataçların üzerindeki kanca şeklindeki çıkıntılar yardımıyla yumuşak dokuların birbirine yakınlaştırılmasıdır. Bu yöntemde ise cilt altından geçirilen bir kanül (boş borucuk) yardımıyla yumuşak dokular istenilen yönlere doğru çekilerek sert dokulara sabitleniyor. Bu da işlemin diğer uygulamalara oranla kalıcılığını artırıyor. Yeni yöntemde kullanılan ipler iki yıl içinde vücut tarafından tamamen emilir. Emilme esnasında oluşturdukları doku reaksiyonu sayesinde etkinlikleri de devam eder.

* Yöntem nasıl uygulanıyor?
Yöntem lokal anestezi altında uygulanıyor. Her bölge için ortalama yarım saat zarfında uygulama bitiriliyor. İşlem sırasında hastanın tamamen bilinci yerinde. Böylelikle hasta, kendisi isteklerini de doktora aktarma ve onu yönlendirme şansına sahip.

* Özel ipler nereye asılır?
Uygulama, 3 veya 4 tane 2-3 milimlik kesiden girilerek gerçekleştiriliyor. İplerin geçmesini sağlayan özel bir alet kullanılıyor ve ip cildin 2 santim derinliğinden bir halka şeklinde poponun etrafında dolandırılarak bel bölgesindeki sağlam dokulara asılıyor. Kullanılan ipler 1-1.5 yıl sonra eriyerek kayboluyor ve doku taşındığı bölgede sabitleniyor.

ERKEĞE DE YAPILIYOR
* Popo asma tekniği kimlere uygulanabilir?
Zamanla insanın tüm vücudu yaşlanırken buna kalçalar da eşlik eder. Yerçekiminin etkisiyle kalçalar sarkmaya başlar, dolgunluğunu ve çıkıklığını yitirir. Sarkma süreci, alınan ve verilen kilo değişiklikleri ile hızlanabilir. Asma girişimi sarkık, küçük veya düz popoların tümü için uygulanabilir. 18 yaş üstü kadın veya erkek herkes bu girişim için bir aday.

* Kilo fazlası olanlar için liposuction ile beraber aynı anda uygulanabilir mi?
Uygulanabilir. Uygun olan hastalarda liposuction'la birleştirelerek çok doğal ve kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Aynı anda hem şekil verip hem de fazlalıklara müdahale edildiği için iyileşme süreci popo asmadan daha uzun sürebilir.

* Yöntem sonrasında, kilo alınıp verildiği zaman vücutta değişiklik olur mu?
15 kilo ve üstü alınmadığı veya verilmediği takdirde vücutta bir deformasyon olmaz; tüm cerrahi girişimlerde hastanın o günkü durumu gözetilerek işlemler yapılır. Çok ekstrem değişlikler olursa vücudun diğer bölgeleri gibi popo bölgesinde de deformasyon doğal olarak olur.

* Hasta ne kadar süre poposunun üzerine oturamıyor?
Operasyondan sonraki 35 gün hafif bir şişlik ve seyrek olarak da hafif bir morarma olabilir. Dikiş gerektirmeyen nokta şeklindeki izler, 5-6 ay sonra görünmez hale gelir. 1 hafta süreyle oturup kalkarken hafif bir acı hissedilebilir ki bu da rutin ağrı kesiciler sayesinde kontrol altında tutulur. Operasyon sonrasında 1-2 hafta süre ile ağır spor faaliyetlerinde bulunmamakta fayda var.
Haberin fotoğrafları