kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Yalancı Yarim’de genç şarkıcı Barış Akarsu ile başrol oynayan Merve Sevi: Dizi tutar mı endişesi yaşamadım. Şanslıymışım ki başardım...

Aşktan kaçmadım hiç kovalanmadım

'Yalancı Yarim'de gururu ve kaprisleriyle sevgilisini canından bezdiren 'Naz' karakterini canlandıran Merve Sevi, 'Seventeen' dergisine konuştu: Gerçek hayatta Naz gibi gururlu değilim. Aşık olursam belli ederim. Kaçmayı da kovalamayı da bilmem..
'Yalancı Yarim' adlı dizide başrolü Barış Akarsu ile paylaşan ve 'Naz' karakterini canlandıran Merve Sevi, kısa sürede ekranın en çok sevilen yüzlerinden biri oldu. 24 yaşındaki oyuncu, işini çok sevdiğini ancak televizyon sektöründe her şeyin belirsiz olduğunun bilincinde olduğunu söylüyor...

TÜRKAN ŞORAY'A HAYRAN
Kendi jenerasyonunda beğendiği bir oyuncu olmadığını belirten Sevi, sıkı bir Türkan Şoray hayranı olduğunu ise belirtmeden edemiyor. Aşk konusunda ise yaşına yakışmayan bir bıkkınlık taşıyor. İşte güzel oyuncunun 'Seventeen' dergisine yaptığı içten açıklamalar...

* Henüz 15 yaşındayken Erberk Ajans'a kaydoldum. Zaten küçüklüğümden beri oyuncu olmak isterdim ama bir anda gelen cesaretin bu işi bu kadar büyüteceğini hiç düşünemezdim. Önce reklam kampanyalarında yer aldım. Ardından da dizilerde boy göstermeye başladım. Abdullah Oğuz bana destek veren isimler arasında yer alıyor. 'Omuz Omuza' ve 'Hayat Bilgisi' gibi dizilerden sonra bir yıldır 'Yalancı Yarim'de rol alıyorum. İlk başrolüm olduğu için heyecanı hiç geçmedi. Dizi tutar mı tutmaz mı kaygısını ise hiç yaşamadım. Her şeyin bir anda değişebileceğini bilerek bu işe başladım. Şanslıymışım ki başardım.

LAF OLSUN DİYE OYNAMAM


* 'Yalancı Yarim'de birçok ünlü komedi sanatçısı rol alıyor. Sette herkes birbirine saygı duyuyor. Çok büyük sanatçılarla bir arada çalışıyorum. Mesela Suna Pekuysal... Onunla oynamak çok zevkli. Diziden gitmesini hiç istemiyorum. Daha ne kadar kalacağı belli değil. Çok şirin bir kadın. Fıkra dinlemekten kayda zor giriyoruz.

* Kendimi mesleki anlamda henüz çok fazla geliştiremedim. Zaten geliştirmem de çok zor çünkü farklı bir şey oynamadım daha... 20 yaşındaki bir kızın oynayabileceği her türlü rolün üstesinden, son beş yıl içinde geldim. Kız kardeş oldum, öğrenciyi oynadım. Şu anda da şımarık üniversite öğrencisi olarak karşınızdayım. Zaten iki çocuk annesini de oynayamam; yaşım el vermez. Büyüdükçe, rollerimin tarzı değiştikçe kendimi geliştireceğim. Tabii ki her projede insanlar kendilerini geliştirir ama beni zorlayacak bir rol henüz olmadı.

*
Gelecek hakkında çok büyük hayaller kurmuyorum. Ama sokak kızını oynamayı çok isterdim. Türkiye'de hiçbir film şirketi böyle bir senaryo yapmaz gibi geliyor. Yaptığım işin çok zor bir iş olduğunu düşünmüyorum. Yoruluyoruz, bekliyoruz ama beklemekten para kazanıyoruz. Şimdilik oynadığım roller
beni hiç zorlamıyor. Zaten herkes oyuncu olma merakında. Bu yüzden belli bir hedefim yok. Laf olsun diye filmlerde ya da dizilerde oynamak istemem. Başarılı bir işte yer almak isterim.

BENİ KİMSE ÇOK SEVMEDİ

* Aşk konusunda 'Yalancı Yarim'de canlandırdığım 'Naz' karakteri gibi gururlu değilim. Aşık olursam direkt söylerim ya da bir şekilde belli ederim. Naz gibi mümkün değil yaşayamam. Zaten aşık olursam hemen hissedilirim. Saniye kaybetmem... Karşımdaki çok şanslı, Bu yüzden de hep kaybediyorum galiba. Sevdiğim kişi, 'Bu kızın üzerine gitmeye gerek yok' diye düşünüyor. Kaçan kovalanır misali... Hiç kaçmadım, bu yüzden kovalanmadım ve acı çektim. Ama ben de kimseyi kovalamadım.

* '
Beni çok sevdi' diyebileceğim biri hiç olmadı hayatımda. Sevmişlerdir ama çok fazla abartmadılar bu durumu. Hep bir şekilde kendilerinden soğutuyorlar. Hiçbir zaman sevgililerim aşık olduklarını çok iyi gösteremediler. Ben her zaman güzel ve huzurlu bir ilişki yaşamak istedim. Başlarda öyle oluyor ama devamı gelmiyor. Kısmet diyelim... Olmazsa artık beni annem evlendirir.
Haberin fotoğrafları