kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özgür Kıyat, 1980 doğumlu ve iki üniversite mezunu.

Ustalar bana hiç destek vermedi!

ÖZLEM AVCI MAGAZİN
Türk Halk Müziği'nin genç sesi Özgür Kıyat, yeni albümü 'Eskiye Götür Beni'yi geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardı. Emekli Koramiral ve FB eski yönetim kurulu üyesi Atilla Kıyat'ın oğlu olan genç türkücü, Aşık Veysel ve Aşık Mahsuni Şerif'i kendisine örnek aldığını söyledi. Kıyat, "Yanlış anlaşılmasın ama kimseyi kendime rakip olarak görmüyorum" dedi. Genç türkücü ile müzik serüveni üzerine konuştuk.

ÇEVREM GENİŞLEDİ

* Askerliği değil de müziği seçmenizde neler etkili oldu? Ruhi Su, Zülfü Livaneli, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Aşık Mahsuni Şerif gibi sanatçılardan etkilendim. Kendi vatanımdan dokular, tınılar bulabildiğim ustalardı bu isimler. 18 yaşıma geldiğimde ise bir turizm acentasında çalışıp, ilk bağlamamı aldım.

* İlk albümünüz pek ses getirmemiş; 'Eskiye Götür Beni'den biraz söz eder misiniz? İlk albüm bir tecrübeydi. Genelde ilk albümleri müzisyenleri pek fazla tatmin etmez. Ancak benim bir şekilde müzik dünyasına adım atmam gerekiyordu. İlk albüm sayesinde, müzik çevrem genişledi. 'Eskiye Götür Beni' ise yaklaşık 1.5 yıllık bir çalışmanın eseri. Müzik direktörlüğünü Ayhan Orhuntaş yaptı.

* Klip çektiniz mi? Albümün ilk klibini; sözü ve müziği bana ait olan 'Eskiye Götür Beni'ye çektik. Mustafa Uslu yönetmenliğinde, Hekimbaşı Yalısı'nda çekildi.

SAYGISIZLIK ETMEDİM


* Kendinize hangi sanatçıları örnek alıyorsunuz? Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Veysel örnek aldığım insanlar.

* Peki kimleri rakip olarak görüyorsunuz? Henüz kendimi önemli bir iş başarmış gibi görmüyorum. Hayatta nerede durmam gerektiğini her zaman bildim. Bu camiada büyüklerime karşı her zaman saygılı oldum. Ancak beklediğim desteği hiçbir müzisyen büyüğümden göremedim. Kısa zamanda büyük paralar kazanmak gibi bir hevesim ya da hırsım hiç olmadı ve yanlış anlaşılmasın ama kimseyi kendime rakip olarak görmüyorum.