kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şenay Akay içimdeki kadını ortaya çıkardı

HATİCE UTKAN MAGAZİN
İmaj maker'lığa soyunan Şenay Akay, şarkıcı Elif Karlı'yı baştan yarattı! Yeni albümünün çekimleri için Akay'la çalışan Karlı: Şenay içimdeki kadını ortaya çıkardı. O kadın daha önce evde eşim ve iki çocuğumla oturuyordu, şimdi her şey daha farklı..
Yeni albümünün çekimlerinde manken Şenay Akay'la beraber çalışan Elif Karlı artık yepyeni bir kadın olduğunu söylüyor. İmaj maker'lığa yeni başlayan ve ilk olarak Karlı'yla bu alanda adını duyuran Akay, sanatçının farklı yönlerini ortaya çıkarmış. Elif Karlı bu durumdan çok memnun: "İçimdeki kadını keşfettim. Artık benim için yeni bir dönem başlıyor..."

* Bu yeni albümünüzde Şenay Akay'la çalıştınız. Fotoğraf çekimlerinden kıyafetinize kadar her şeyi o yaptı. Bu durum size nasıl yansıdı? Benim içimdeki kadın ortaya çıktı. Ben genelde salaş giyinirim. Bu da kadınlığımı ortaya çıkartmıyordu. Kadınsı değildim. Ama artık tarzım olmayan bir mağazanın önünden geçerken kadınsı bir şeyler giymek istediğim için içeri giriyorum ve bir şeyler satın alıyorum.

* Buna Elif Karlı'nın değişimi ya da yeni bir dönem diyebilir miyiz? Aslında bu tesadüf oldu. Yeni albümle beraber bu imajı yapacağım diye bir şey yoktu aklımda. İçimde olan bir şeyi Şenay Akay uyandırdı. Sahnede her zaman kadınsıyımdır. Abiye giyinirim, dekolte kıyafetler giyerim ama tavrımda bir değişiklik olmazdı. Ama bu kez değişim gündelik hayatıma da yansıdı.

FARKLIYIM!

* "İçimdeki kadın ortaya çıktı" diyorsunuz. Bundan önce neredeydi o kadın? Bundan önce evimde eşimle ve çocuklarımla yaşıyordum. 22 yaşında evlendim. Üniversitede okuyordum. Bunun da etkisi vardı. Her zaman annemi kendime örnek aldım. Her zaman doğal olmaya çalıştım. Ben evde Türk kadını gibi yaşıyorum. Annem beni öyle yetiştirdi. Bu şekilde bir eğitim verdi. Erken evlenme, eşimin bana olan sevgisi, her zaman göz önünde olmak hepsi biraz etkiledi. Ama şimdi yeni albüm ve bu yeni şarkı büyük farklar yarattı.

* Bu yeni dönemde Şenay Akay'ın size katkısı ne oldu? Şenay'la iyi ki tanışmışım. Birçok kişi "Şenay sana çok yaramış" diyor. Mesela ben yemek programında bile gölgeli makyaj yapardım. Şimdi ne yapmam ya da ne yapmamam gerektiğini daha iyi biliyorum çünkü Şenay beni yönlendirdi. Mesela albümün fotoğraf çekimlerinde daha farklı olduğumu düşünüyorum. Yaz ayları için bir albüm yarattık ve bunu göz önünde bulundurarak çekimler yaptık. Bu imajı herkes çok beğendi.

'SOYUNDU' DEDİRTMEM!

* Bu yeni imajla kendinize olan güveniniz arttı mı? Ben her zaman kendime güvenen bir insandım sadece bu güven fazlalaştı. Şarkının bir anda bu kadar çok sevilmesi, Şenay'la arkadaşlığımız... Bunların hepsi bir bütün oldu.

* Albüm çekimleri sırasında poz vermeyi de öğren- diniz. Bu sizin için nasıl bir tecrübe oldu? İnsan isterse her şeyi öğrenebiliyor. Ben bu işi de terbiye çerçevesi içinde yaptım. Mesela fazla dekolte kıyafetle poz vermek istemem. Bu eşimden ya da çevremden dolayı değil. Benim ha-yata bakışım ve yaşam tarzım böyle değil. İki çocuk annesi bir kadınım. İnsanların "Bak o da en sonunda açtı'' dediklerini duymak istemem. Çünkü ben sadece kadınlara hitap eden bir program yapıyorum. Bu benim için çok önemli. Ben de tipik bir Türk kadınıyım. 35 yaşındayım, iki çocuk annesiyim, beni seven bir eşe sahibim. Bu yüzden böyle olaylara girmek istemem. Belirli bir terbiye çerçevesi içinde kalmak isterim. Göğüs dekoltesi ya da yırtmaçla seksi olunmaz. Bir bakış, bir gülüş bile çok seksi olabilir. Seksilik soyunmaktan geçmez.

EŞİM HEP DESTEKLEDİ


* Mutlu bir aileniz var. Müzik kariyerinizin aile yaşantınızı etkilediği oldu mu hiç? Ben 25 yaşında anne oldum ama bu benim en çok istediğim şeydi. Erken anne olmak istedim çünkü annem ve ben gibi olmak istiyordum kızımla. Şu an da tam istediğim gibiyim. Evlenirken de "Bu işi kovalamayacağım" demiştim. Ama eşime bana güvenmesini söylemiştim. Karşıma engel ya da bir fırsat çıktığında ne yapacağımı her zaman iyi bildim. Eşim beni her zaman destekledi. Her zaman çocuklarıma bağlıydım. Asla onları ihmal etmedim.