kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile astsubay Mahmut Öztürk (solda) toplam 5.5 saat süren sorgunun ardından tutuklandı.

Gecekondudan devlet sırrı çıktı

MUSTAFA KAYA MERKEZ
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen bombalarla ilgili gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'de MGK'nın gizli görüşme tutanakları ve Ergenekon adlı gizli örgütün dökümanları bulundu..
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Mahmut Öztürk "devletin gizli belgelerini ele geçirmek'' ve "terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklandı. Tekin ve Öztürk'ün bilgisayarlarında ve ele geçen CD'de "Ergenekon" adlı bir yapılanmanın ince ayrıntıları ile örgütün ileriye dönük siyasi hedeflerinin ve Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılan gizli görüşme tutanaklarının ayrıntılı dökümlerinin yer aldığı iddia edildi. Ümraniye'deki gecekondunun sahibi olan Mehmet Demirtaş'ın ifadeleri doğrultusunda geçen cumartesi emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Muzaffer Tekin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 4.5 saat sorgulandı. Diğer şüpheli Öztürk ise yaklaşık 1 saat sorgulandı. Savcı, Tekin ve Öztürk'ü, "devletin gizli belgelerini ele geçirmek'' ve "terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkemeye çıkarılan iki zanlı tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

ERGENEKON BİLGİLERİ

Bu arada olayla ilgili olarak daha önce cezaevine gönderilen emekli astsubay Oktay Yıldırım ile Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk'ün bilgisayarındaki incelemeler devam ediyor. Bilgisayarlarda yapılan incelemede şifreli olduğu belirlenen çok gizli dosyalarda "Ergenekon" adlı bir yapılanmanın ince ayrıntılarının çıktığı ileri sürüldü. Bazı şifreli dosyalarda da Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılan gizli görüşme tutanaklarının ayrıntılı dökümlerinin yer aldığı iddia edildi. İncelenen dosyalar içinde örgütün ileriye dönük siyasi hedefleri, kendi arasında aldığı siyasi kararlar ve devlet içinde nüfuz etmeleri gerektiğini düşündükleri noktaların da yazılı olduğu öne sürüldü. İddialara göre ele geçirilen dosyalarda Ergenekon yapılanmasının yeniden düzenlenmiş anayasası da bulunuyor. Ayrıca dosyalarda, Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılan gizli görüşmelerin ayrıntılı dökümlerinin olduğu bölümlerde, bazı devlet yöneticilerinin de adı vurgulanarak "Bunlarla bu iş gitmez" diye notlar da düşüldüğü öğrenildi.
Haberin fotoğrafları