kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP ikinci kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Yeni Haber
CHP, Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişiklik paketini ikinci kez Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

CHP Grubu adına Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapan Oya Araslı, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Araslı, daha önce eylemli içtüzük değişikliği yapıldığı gerekçesiyle Yüksek Mahkeme'ye taşıdıkları Anayasa değişiklik paketini, bu kez Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra Anayasaya şekil yönünden aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istediklerini söyledi.

Araslı ve çok sayıda CHP milletvekilinin imzasını taşıyan dava dilekçesinde, "Cumhurbaşkanı tarafından referanduma götürülen Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın tümünün esastan yürürlüğünün durdurulması ve iptali" istendi. Araslı, yasanın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, "Böyle bir kanunun, bu şekliyle hukuk düzenine girmiş olması bizim anlayışımıza göre anayayasa aykırı, anayasanın öngördüğü şekil ilkelerine aykırı ve böyle bir kanun hukuk devleti ilkesine aykırıdır" dedi.

(ANKA)