kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB basını: "Türkiye’de kurumsal kriz ağırlaşıyor"

Yeni Haber
Türkiye'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in referandum yasası veto etmesi ve anayasal reform paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi, Avrupa'da yankı buldu. Avrupa basını "Türkiye'de kurumsal kriz ağırlaşıyor" yorumu yaptı.

INDEPENDENT: "REFERANDUM YAPILMAYABİLİR"


İngiliz The Independent gazetesi "Türkiye'nin laiklik yanlısı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, kökleri İslam'da olan hükümete referandum yapma olanağı veren bir yasayı bloke etti" diye yazdı. AKP'nin çoğunluğunun seçimlerde azalması halinde referandum konusunun destek kaybedeceğini belirten gazete, "Bir referandum yapılacağı hiç de kesin değil" ifadesini kullandı. Gazete, Sezer'in cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine güçlü bir cumhurbaşkanının istikrasızlığa açabileceği kaygısı ile karşı çıktığını da kaydetti.

LE MONDE: "TÜRKİYE'DE KURUMSAL KRİZ AĞIRLAŞIYOR"

Fransız Le Monde gazetesi ise "Türkiye'de kurumsal kriz ağırlaşıyor" başlıklı haberinde Cumhurbaşkanı Sezer'in referandum süresini kısaltan yasayı veto ettiğine dikkat çekti. Sezer'in anayasa paketi konusunda Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu belirten gazete, halbuki AKP'nin "herkesi şaşırtarak" reformları, krizden çıkmak için sunduğunu kaydetti.

(ANKA)