kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrencilerin kabahati ne?

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS); Fen Bilgisi soruları arasında müfredatta yer almayan soru çıktı. Eğitimcilere göre; soruyu ancak dershaneye giden öğrenciler çözebildi. 4 soru da hatalı dendi.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Öğrencilerin kabahati ne?
Ömer Koç: Neden bu soruları zamanında kontrol etmiyorlar? Hatalı olan 4 soru öğrencinin puanını çok büyük etkiler. Benim kızım da bu 4 sorunun birini boş bırakmış diğer üçünü işaretlemiş. Bu öğrencinin kabahati ne?

Sıdıka Gültekin: Bir soru ile binlerce öğrenci elenecek. Çocuklarımızın mağduriyeti giderilmeli.

Zekiye Ünal: Kızım bu sınava girdi. Fenden 3 yanlışı var ve hepsi bu üç tartışmalı sorudan. Bunun için Milli Eğitim ne yapacak acaba? Çocuklarımızın birer yarış atı gibi koşturması yetmiyor mu?

Fahriye Parla: Kızım sınavda yanlış sorular nedeniyle 20 dakika kaybetmiş. Şimdi soruyorum; bir özürle bu rezaleti unutturacak mısınız yoksa gerekeni yapacak mısınız?

Ayşe İnal: Soruları hazırlayanların çocuklarının geleceğiyle ilgili endişesi yok ki!.. Zor eğitim yapan, zor askerlik yapan bizim çocuklarımız. Yetkililerin ki...

Veli Velioğlu: Sorular bilgi ölçmeye değil, yanıltmaya yönelik hazırlanmış. Çocuklarımızı eğitmeyi mi yoksa tilki yapmayı mı istiyorsunuz?