kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Sebzeli kuskus
Sebze suyunu bir tencereye koyun. Toz kırmızıbiber, tarçın, kimyon, arnavutbiberi, zencefil ve safranı katıp, orta ateşte kaynatın. Patates ve şalgamı katıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika kaynatın. Kuskusu bir kaseye koyun. Üzerine 500 ml. kaynar su döküp 15 dakika bekletin. Kabak, etli kırmızıbiber ve havuçları sebze suyuna katın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Kapağı açıp, üzerine ıslak bir tülbent yayıp üzerine kuskusu koyun. Türlünün üzerinde ılınsın. Biraz sebze suyunda nohutları ısıtın. Biraz tereyağı ve bal karışımında soğanları yumuşayana kadar pişirin. Kuskusu büyük bir kaseye boşaltıp, çatal yardımıyla yayın. Biraz sıvıyağ ya da tereyağında 1-2 tutam tuz, tarçın, kimyon, toz kırmızıbiber, arnavutbiberi ve zencefili karıştırın. Biraz sebze suyunu harissa ile tatlandırıp, yumuşatmak için kuskusa katın. Kuskusu servis tabağına alıp, ortasına çukur açın. Sebzeleri kuskusun üzerine yerleştirin. Nohut, kuru üzüm ve soğanları serpip, 1 tatlı kaşığı harissa ile karıştırılmış 1.5 su bardağı sebze suyuyla servis yapın.

Malzemeler 8 kişilik
*
6 su bardağı sebze suyu
* 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tutam arnavutbiberi
* 1 tutam zencefil
* 1 tutam safran lifi
* 2 adet orta boy patates
* 4 adet küçük boy şalgam
* 3 adet küçük boy kabak
* 6 adet küçük boy havuç
* 2 adet etli kırmızıbiber
* 500 gr. kuskus
* 400 gr. konserve nohut
* 1 adet soğan
* 25 gr. tereyağı
* 2 çorba kaşığı bal
* 6 çorba kaşığı üzüm
* Harissa (bir tür Fas çeşnisi)