kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Osmanlı dönemini hatırlatan fermanlar davetiye seçenekleri arasında yer alıyor.

Badem şekeri ve klasik davetiyeler tarih oldu!

PERVİN METİN
Nikah törenlerinin ve iki kişinin hayatını birleştirmesinin en önemli iki sembolü yüzük ve nikah şekeridir... Son yıllarda hatıra olarak saklanması amacıyla biblo mantığında hazırlansa da, hemen her nikah şekerine iliştirilen badem şekerinin tercih edilmesi, aslında bir tesadüf değil! Yeni bir hayatı temsil ettiğine inanılan badem çekirdeği, bir ömrü beraber geçirmek isteyen çiftlerin, nikah törenlerine katılanlara teşekkür etme şekli olan nikah şekerine dönüştü... Nedeni ise basit! Bademin acısı ve şekerin tadı, hayatın iyi ve kötü yanlarını ifade ediyor...

200 ŞEKERİN BEDELİ 200 YTL
Ancak eskiden bir tül içine konan badem şekeriyle hazırlanan nikah şekerleri, artık birer tasarım harikalarına dönüşmüş durumda. Vanilyalı, çikolatalı, beyaz, gümüş veya renkli bademlerden yapıldığı gibi, artık nikah şekerlerinde lavanta ve kurutulmuş güzel kokulu otlar da kullanılıyor. Bu seçeneklerden herhangi birine istenen her türlü obje iliştirilebiliyor... Kullanılan objelerin en popülerleri ise şunlar: Esprili gelin-damat bibloları, deniz kabukları, kelebekler, gümüş objeler, kristal hediyelik objeler, resim çerçeveleri, porselen, karton, ahşap, kutu, melek, kese, sevimli oyuncaklar, buzdolabı mıknatısı, anahtarlık, renkli ve kokulu mumlar... Tabii şurası kesin ki; bu kadar seçenek arasında kararsız kalmamak ciddi bir beceri gerektiriyor!

200 ŞEKERİN BEDELİ 200 YTL
Nikah şekerlerinin siparişi, evlilik veya düğün tarihinden en az 3-4 hafta önce verilmeli. Bu süre, nikah şekerinin adedine göre daha erkene de alınabilir. Jülide Nikah Şekeri ve Davetiye firmasının sahibi Jülide Can, 100 adet davetiye yapılacak ise 150-200 adet şekere ihtiyaç olduğunu belirterek, fiyatlar konusunda şu bilgileri veriyor: "200 adet şekerin bedeli, yaklaşık 200 YTL tutar. Ancak bu fiyatların üzerinde veya altında, kullanılacak objeye ve malzemeye göre uygun seçenekler de sunuyoruz. Önceleri evlenecek çiftler belli sınırlar içinde kendilerine sunulan modellerden seçmek zorundaydı. Şimdi ise daha çok ithal malzemelerin ve objelerin kullanımıyla binlerce seçenek çıktı."

NİKAH ŞEKERİ SEÇERKEN...
Üretici firmalar, nikah şekeri seçerken dikkat edilecek noktaları şöyle sıralıyor:
* Davetli konuk sayısını belirleyin ve nikah şekeri siparişi verirken eksikleri düşünerek en az 50 adet fazla yaptırın.
* Modelleri beğenirken herkesten farklı olmaya çalışın. Sıradan hazırlanan bir nikah şekerinin dışına çıkın...
* Nikah şekerlerinin sunumu da oldukça önemli. Güzel, süslü bir sepet içinde olabileceği gibi gümüş bir tepsi içerisinde de sunulabilir.
* Şekeriniz, davetiyeniz ile uyum içinde olmalı. Klasik tarzdan hoşlanıyorsanız nikah törenlerinin vazgeçilmezi olan badem şekerini tercih edebilirsiniz.
* Şık lavanta torbalarına ilgi son zamanlarda arttı. Kurutulmuş çiçeklerden oluşan şirin bir paket ya da yapma bir lale de nikah şekeri yerine geçebilir.
Haberin fotoğrafları