kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sibel Can

Taksicilere soranlar da var hız rekoru kıran da!

BÜLENT İPEK
Albümlerini piyasaya sürmeden önce aylarca stüdyoya kapanan sanatçılar, yeni şarkılarının tutup tutmayacağını kestirmek için ilginç yöntemler geliştiriyor. Şarkılarını taksi şoförlerine dinletenler de var, TEM Otoyolu'nda hız yapanlar da... ..
Çocuklarıyla dostlarının beğenisine sunuyor
'Çoçuktan al haberi' sözünün doğruluğuna inanan Sibel Can, yeni şarkılarını herkesten önce çocuklarına dinletiyor. Ünlü şarkıcı, albümlerini müzisyen dostları Tarkan, Kenan Doğulu, Harun Kolçak ve Sezen Aksu'ya dinletip, onların fikirlerini almayı da ihmal etmiyor.

Annesinin uğruna inanıyor
Müzik dünyasının imparatoru İbrahim Tatlıses, albümlerini önce sanatçı dostlarına ve yakın arkadaşlarına dinletip, onlardan görüş alıyor. Annesinin uğruna inanan ünlü sanatçı, ona dinletmeden hiçbir albümünü piyasaya sürmüyor.

Şoförlerin fikrini alıyor
Albümlerin yapımcılarının da, albümleri test etmek için geliştirdikleri ilginç yöntemler var. Şahin Özer, bir albümü piyasaya sürmeden önce, İstanbul sokaklarını turlayıp, gördüğü tüm taksi şoförlerine dinletiyor. Müslüm Gürses'in yapımcısı olarak tanınan Muhteşem Candan ise, tamamlanan albümleri Unkapanı Çarşısı'nın kapısından geçen çaycılara dinletiyor.

Minibüsçülere onaylatıyor
Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, bir dönem albüm çıkarmadan önce parçalarının stüdyo kayıtlarını minübüs şoförlerine dinletirdi. Orhan Baba, şoförlerden şarkıları yolcularına da dinletmelerini isterdi. Ünlü şarkıcı, zaman zaman da albümünü minibüsçülerle birlikte dinler ve onlardan yüz yüze fikir alırdı.

TEM'de hız sürüşü yapıyor
Mustafa Sandal 5 yıl aradan sonra çıkardığı 'Devamı Var' adlı yeni albümünü test etmek için kendini TEM Otoyolu'na attı. Ünlü şarkıcı, arkadşının Porche marka otomobilinin direksiyonuna geçip, albümünün tutup tutmayacağını hız yaparak test etti.
Haberin fotoğrafları