kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Teşvikiye Camisi’ndeki cenaze namazı sonrası Güldemir toprağa verildi.

Güllerle uğurlandı

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
Gazeteci Ufuk Güldemir, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Habertürk'teki tören boyu, vasiyeti olduğu üzere My Way şarkısı çalındı. Tabutuna da çiçekler yağdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Güllerle uğurlandı
Bir yılı aşkın süredir mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşen Habertürk Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Güldemir, vasiyetine uygun bir cenaze töreniyle toprağa verildi. İlk tören dün sabah Habertürk televizyonu önünde düzenlendi. Ufuk Güldemir'in eşi Gaya ve ilk eşinden olan kızı Su ile Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç taziyeleri kabul etti. Tören boyunca Gaya ve Su Güldemir ile Güldemir'in mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ufuk Güldemir'in çok iyi bir dostu ve arkadaşı olduğunu belirterek, bire bir tanışmadan önce de çalışmalarını uzaktan takip ve takdir ettiğini ifade etti. Ufuk Güldemir'in kardeşi Şafak Okaygün de, "Ailesi olarak onun yaptıklarını daha ileri götürmek için çalışacağız" dedi. Güldemir'in vasiyeti gereği tören boyunca ve cenazesinde "My Way" şarkısı çaldı. Kürsüye çıkan Melih Meriç, kendisinden Güldemir'in yetiştirdiği gazeteciler adına konuşma yapması istendiğini, ancak kendi adına konuşacağını belirterek, "Babıali'nin devamı için kendi deyimiyle Babıali'yi döllediğini düşünüyorum" dedi.

KIZI FOTOĞRAFINI TAŞIDI
Ufuk Güldemir'in cenazesi, törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne çiçeklerle uğurlandı. Burada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Güldemir'in tabutuna çiçek bırakırken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir araya gelmemeye özen gösterdi. Kızı Su Güldemir bir süre cenaze arabasının önünden babasının fotoğrafını taşırken eşi Gaya Güldemir ise cenaze arabasının arkasından yürüdü. Güldemir, gözyaşları arasında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yakınlarının yanı sıra, basın, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim Güldemir'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Haberin fotoğrafları