kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Haberi serginin açılmasına bir hafta kala aldıklarını ifade eden Kadriye Sakarya, "Emeğimizin bu kadar kolay silinmesi bizi çok üzdü" dedi. Sakarya ürünlerinin çıplak bulunduğunu belirtti.

Feshane'de erotik resimlere sansür

Pervin METİN / MERKEZ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSMEK'te eğitim gören iki kadın, yaptıkları çizimlerin son anda engellendiğini iddia etti..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (İSMEK) eğitim gören iki kadın, 16- 23 Haziran'da Feshane'de açılacak sergide yer alması için yaptıkları stilistik çizimlerin erotik bulunduğu gerekçesiyle sansürlendiğini, bu nedenle sergilenmekten son anda vazgeçildiğini ileri sürdü.

KOORDİNATÖRÜ SUÇLADILAR
İstanbul genelindeki kurslarda eğitim gören kadınların el emeği göz nuruyla yaptığı ürünlerin yer alacağı sergi için haftalarca çizim yaptıklarını belirten Devrim Güney ve Kadriye Sakarya, "Daha önce Eyüp Belediyesi'nde sergilenen tablolarımız, rehber hocalarımız tarafından beğenildiği için Feshane'ye seçildi. Ancak serginin açılmasına bir hafta kala telefonla arayıp 'Genel Koordinatör Güven Çalışkan tarafından çıplak bulunduğu için sergilemekten vazgeçtik. Gelip ürünlerinizi alabilirsiniz' açıklamasını yaptılar" dediler. İSMEK'te iki yıldan bu yana eğitim alan Güney ve Sakarya, çıplaklık gerekçesini kabul etmediklerini, çizimlerin müstehcen olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştular: "Ön yargılı bir karar olduğunu, sergilenmesi gerektiğini söyledik ama genel koordinatör nasıl isterse öyle olurmuş!" Bir çocuk annesi Devrim Güney ise, "Akasya ağacının kurumuş parçalarını alıp birbirine monte ettim. Ortasına ise saçları gerçek olan bir kadın silueti yerleştirdim. Üzerinde 3.5 hafta çalışmıştım" dedi.
Haberin fotoğrafları