kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınların yüzde 99'u kuaförüne güveniyor!

DUYGU GÖKMENOĞLU
Yapılan araştırmalar Türk kadınlarının yüzde 99'unun kuaförüne güvendiğini gösteriyor. Ancak uzmanlar, ne olursa olsun saça uygulanan ürünler hakkında bilgi alınması gerektiğini söylüyor: Aksi halde kadınlar saç sağlığını kaybedebilir!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kadınların yüzde 99'u kuaförüne güveniyor!
Cilt ve vücut bakımı konusunda oldukça bilinçli hareket eden Türk kadınları, saçları konusunda hiç hassas değil. Kadınlar, yapılan yanlış işlemler sonucunda saçlarında dökülme, yıpranma ve erken saç yaşlanması gibi sorunların oluşabileceğini çok fazla umursamıyor ve 'kökü bende nasıl olsa' gibi sözlerle savunmaya geçiyor. Türkiye'de Birleşim International tarafından 2 bin 500 kadın üzerinde yapılan araştırmada, kadınların yüzde 99'unun kuaförüne güvendiği ortaya çıktı. Ancak Loreal Professionnel uzmanları kadınların kuaförlerine kullandıkları ürünler hakkında ayrıntılı sorular yöneltmelerini öneriyor.

BİLİNÇSİZ HAREKETLER

* Kadınlar; selülit, cilt ve vücut bakımları konusunda son derece bilinçli... Ancak genç ve güzel görünmek için yeni yöntemler ve çeşitli ürünler deneyen kadınlar, saç bakımları konusunda son derece bilinçsiz. Oysa saç da en az cilt kadar bakım ister. Saç da zamanla yıpranır, hatta yaşlanır...

*
Kadınlar yüzlerine sürdükleri ürünlerin neler içerdiğini, kaç kişi üzerinde test edildiğini ve kırışıklıklarda yüzde kaç etkili olduğu hakkında bilgilere sahipken, saç boyaları konusunda hiçbir şey bilmiyor. Hatta içeriğinde bu kadar çok kimyasal madde bulunan ürünlerin etkileri merak bile edilmiyor. Türkiye'de Birleşim International tarafından 2 bin 500 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, kadınların yüzde 99'u kuaförüne güveniyor. Ancak kadınlar, kuaförlerine kullandıkları ürünler hakkında sorular yöneltmelidir.

* Kuaförde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de hijyen... Boya yapan renk uzmanları mutlaka eldiven giymelidir. Ayrıca boyaların hazırlandığı laboratuvarların, kullanılan fırça ve diğer malzemelerin temiz olması gerekiyor. Ayrıca kullanılan ürünlerin de saç sağlığını koruması ve bakım yapan özelliklerinin olması önemli.

YAZ AYLARINDA BAKIM ÇOK ÖNEMLİ


* Saçlarımız yaz aylarında ayrı bir bakım ister. UV ışınları, saçımızı yıpratır. Havuz ve deniz suyu da bu yıpranmayı destekleyerek saçın renginin bozulmasına ve ışığını kaybetmesine neden olur. Saç, zarar görüp güçsüzleşir ve matlaşır. Bu sebeple sadece tatil yaparken değil, tüm yaz boyunca UV filtresi içeren şampuan ve bakım ürünleri kullanmak gerekiyor. Özellikle güneşe çıkmadan önce kullanılan serum ve sprey, saçlara ekstra bir ışıltı katar. Ayrıca bunlar güneş sonrası saçın kolay taranmasını ve şekil almasını sağlar.
Haberin fotoğrafları