kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İhya Balak

Talih Kuşu da devredecek

Milli Piyango'yu cazip hale getirmek için kollar sıvandı. 2008 başından itibaren Sayısal Loto'daki gibi Milli Piyango'da da satılmayan bilete çıkan ikramiye bir sonraki ayın 19'unda yapılan çekilişe eklenecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Talih Kuşu da devredecek
Milli Piyango'da 'devirli' ikramiye dönemine geçiliyor. 2008 yılı başında uygulamaya konulacak düzenlemeyle satılmış bilete çıkmayan ikramiyeler, takip eden ayın 19'undaki çekilişe eklenecek. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'tan alınan bilgiye göre, piyangoda bütün büyük ikramiyelerin vatandaşa ulaştırılması ve bu şekilde piyangonun daha cazip hale getirilmesi için, sistem değişikliğine gidiliyor. Bu çerçevede, 2008 yılı başından itibaren devirli ikramiye uygulamasına geçilecek. Uygulamayla, 1 ay içinde yapılan 3 çekilişte satılmayan biletlere çıkan büyük ikramiyeler, gelecek ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Bu çekiliş için öngörülen büyük ikramiyeye, önceki aydan devreden büyük ikramiye ya da ikramiyeler de eklenecek. Bu şekilde vatandaşa dağıtılacak büyük ikramiye rakamı kartopu şeklinde büyüyecek.

15 BİLETTEN 2'SİNE İKRAMİYE

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Balak, uygulama hakkında şu bilgileri verdi: "Diyelim ki, bu ayın 9, 19 ve 29'undaki çekilişlerden ikisinde büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet etti. Bu durumda 2 milyon YTL, önümüzdeki ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Böylece 19 Temmuz'daki çekilişte büyük ikramiye 3 milyon YTL olacak. Büyük ikramiye, 9 ve 19 Temmuz çekilişlerinde de satılmayan biletlere çıkarsa, bu defa 19 Ağustos çekilişine 4 milyon YTL devredecek ve bu çekilişin büyük ikramiyesi milyon YTL'ye yükselecek. Sayısal Loto'da olduğu gibi, Milli Piyango'da da devir uygulaması, büyük ikramiye rakamını büyüteceği için vatandaşlarımızdan çok daha fazla ilgi görecek. Edinilen bilgiye göre piyangoda, çok sayıda büyük ikramiye, satılmayan biletlere çıktığı için vatandaşa ulaşamıyor. 2006 yılında, yılbaşı özel çekilişi hariç gerçekleştirilen 34 çekilişte büyük ikramiye 15 kez tam bilete, 6 kez yarım bilete, 13 kez de çeyrek biletlere çıktı. Tam biletlere çıkan 15 ikramiyenin 13'ü satılmamış biletlere isabet etti ve sadece 2 adet ikramiye ödemesinde bulunuldu.
Haberin fotoğrafları