kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Serbest bölge elektriğine indirim

Yeni Haber
Bölge içinde üretim faaliyeti ruhsatına sahip kullanıcıların tüketimlerinin serbest bölge toplam elektrik tüketimi içerisindeki oranının daha yüksek olduğu veya olacağının belgelenmesi halinde serbest bölge, sanayi abone grubu kapsamına alınacak.

Böylece daha önce en büyük abonelere göre yapılan tarife düzenlemesi, üretim faaliyeti gösteren tüm ruhsat sahiplerine göre düzenleneceği için serbest bölgeler içindeki özellikle ticarethaneler daha ucuza elektrik kullanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ni portföyünde bulunduran Özelleştirme İdaresi'nin isteği doğrultusunda, sanayi abone grubu kapsamında değerlendirilecek serbest bölgeler belirlendi.

Buna göre; 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu kapsamında kurulmuş olan ve dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerce tek noktadan ölçüm yapılmak suretiyle, elektrik aboneliği, bölge işleticisi veya bölge kurucu ve işleticisi tüzel kişiliği adına yapılan/yapılacak serbest bölgeler kapsama girecek.

Bölge içinde üretim faaliyeti ruhsatına sahip kullanıcıların tüketimlerinin serbest bölge toplam elektrik tüketimi içerisindeki oranının daha yüksek olduğunun/olacağının ilgili resmi kuruluşça belgelenmesi halinde sanayi abone grubu kapsamında değerlendirilecek.

(ANKA)